Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Επίδοξος βιαστής επιτέθηκε με κατσαβίδι σε εποχική πυροφύλακα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίδοξος βιαστής επιτέθηκε με κατσαβίδι σε εποχική πυροφύλακα

Ήταν Μάιος του 2009 όταν μια εποχική πυροφύλακας έζησε τον εφιάλτη στα χέρια ενός άνδρα, περίπου 50 ετών τότε, ο οποίος της επιτέθηκε με… κατσαβίδι!

Ο κρατούμενος των δικαστικών φυλακών Τριπόλεως σήμερα, αφού είχε στήσει καρτέρι έξω από το πυροφυλάκιο που υπηρετούσε η άτυχη γυναίκα, της επιτέθηκε με ξεκάθαρο σεξουαλικό κίνητρο. Με πρόσφατη απόφαση του, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή καθείρξεως, επτά ετών και τριών μηνών, κατά συγχώνευση, που του επιβλήθηκε από  το Μικτού Ορκωτού Εφετείο της Αθήνας για απόπειρα βιασμού και σωματική βλάβη, απορρίπτοντας όλους τους λόγους αναιρέσεως που επικαλείτο και κρίνοντας πως η απόφαση του είχε την απαιτούμενη εκ του νόμου ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

«Θα φέρω στουπί να σε κάψω!»

Όλα συνέβησαν,  τον Μάιο του 2009, όταν η γυναίκα  είχε απομακρυνθεί για λίγο από τη θέση της και είχε βγει από το πυροφυλάκιο για φυσική της ανάγκη. Τότε, αντιλήφθηκε να πλησιάζει προς το μέρος της, ο καταδικασθέντας, πεζός, φορώντας αθλητικά ρούχα. Όταν εκείνος έφθασε σε κοντινή απόσταση της είπε “τελικά εδώ έχει ωραίες κοπέλες, θα περάσουμε καλά”. Η πυροφύλακας φοβήθηκε για τις προθέσεις του και έτρεξε γρήγορα προς το πυροφυλάκιο, όμως ο  άνδρας πρόλαβε και της επιτέθηκε με ένα κατσαβίδι που κρατούσε, την τραυμάτισε μ’ αυτό στα χέρια και στο στέρνο.

Αυτή αντιστάθηκε και πάλεψε μαζί του. Εκείνος, στην προσπάθειά του να της αφαιρέσει τα ρούχα, της έσκισε την υπηρεσιακή της μπλούζα, εκείνη όμως σύρθηκε με τα γόνατά της στο έδαφος, ώσπου κατάφερε, χτυπώντας τον με κλωτσιές, να τον απωθήσει και τρέχοντας γρήγορα κλειδώθηκε στο πυροφυλάκιο. Ο δράστης παρέμεινε για λίγο έξω από το πυροφυλάκιο, λέγοντας στην πυροφύλακα “τώρα θα δεις, θα φέρω στουπί να βάλω φωτιά, να σε κάψω και θα βγεις έξω σαν το ποντίκι”, κατόπιν δε αποχώρησε, αφού πέταξε κάτω το κατσαβίδι, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Η γυναίκα, έχοντας υποστεί σοκ από την επίθεση, ενημέρωσε την υπηρεσία της και κατήγγειλε το συμβάν στο Α.Τ., το οποίο την παρέπεμψε για ιατροδικαστική εξέταση.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή ήταν ξεκάθαρο καθώς ανέφερε πως της είχαν προκληθεί  σωματικές βλάβες, ενώ εμφάνιζε έντονη ανησυχία, τρόμο των άνω άκρων, υπερκινητικότητα και φοβία. Στην συνέχεια υποβλήθηκε και σε εξέταση από την Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή (ΑΥΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία αποφάνθηκε ότι πως πάσχει από “διαταραχή μετατραυματικού stress” και λόγω των πρόσφατων τραυματικών εικόνων και εμπειριών είναι αδύνατο να εκτελεί τα πυροσβεστικά της καθήκοντα στο συγκεκριμένο πυροφυλάκιο.

Παρόμοια επίθεση στο παρελθόν 

Αυτή ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κρατούμενος των δικαστικών φυλακών Τριπόλεως επιχειρούσε κάτι τέτοιο. Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό στους συναδέλφους της άτυχης γυναίκας, αποκαλύφθηκε πως ο δράστης της εις βάρος της επίθεσης, λίγες ημέρες πριν, είχε και πάλι εμφανιστεί δυο συγκεκριμένο πυροφυλάκιο με ανάλογες προθέσεις. Μία συνάδελφος της κοπέλας, ανέφερε πως λίγες ημέρες πριν, ο ίδιος άνδρας ενώ αυτή εκτελούσε υπηρεσία παρατηρητή, πλησίασε το πυροφυλάκιο και με ένα τούβλο χτυπούσε την πόρτα και στην άρνηση αυτής να ανοίξει, της επιτέθηκε φραστικά λέγοντας “είσαι ψυχρή, σκληρή και αγέλαστη”, “τώρα θα σου δείξω εγώ, όταν μπω μέσα”.

Το επόμενο διάστημα ο δράστης, μη φοβούμενος ότι μπορεί να συλληφθεί,  εμφανιζόταν σποραδικά στην περιοχή γύρω από το πυροφυλάκιο, κοίταζε επίμονα προς αυτό κρυμμένος σε απόκρυμνα σημεία και μετά απομακρυνόταν. Για ένα χρόνο ωστόσο κατάφερνε να ξεφεύγει! Μέχρι που η δεύτερη πυροφυλακας και παρά λίγο κι εκείνη θύμα του δράστη, ένα χρόνο αργότερα, τον αντιλήφθηκε  να είναι κρυμμένος σε κοντινή απόσταση από το πυροφυλάκιο.

“Με παρεξήγησε αυτή… μία πέτρα της πέταξα”.

Αμέσως, η γυναίκα επιχείρησε να ειδοποιήσει τηλεφωνικά το κέντρο της πυροσβεστικής. Τότε, εκείνος πέταξε στο έδαφος μία πέτρα που κρατούσε και διέφυγε στο δάσος. Η πυροφυλακας ενημέρωσε για το συμβάν τους εθελοντές δασοπυροσβέστες οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι  εντόπισαν τον κατηγορούμενο, του συνέστησαν να μην ξαναπλησιάσει στο πυροφυλάκιο γιατί ήξεραν τι είχε κάνει και αυτός τους απάντησε “με παρεξήγησε αυτή, μία πέτρα της πέταξα”.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος κατηφόρισε προς τη βάση του τελεφερίκ, όπου επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του. Για το συμβάν ενημερώθηκε και η αστυνομία η οποία τελικά κατάφερε να τον συλλάβει. Ο ίδιος όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες παρά το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες πυροφύλακες τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα αλλά καταφέρθηκε και σε βάρος του θύματος, υποστηρίζοντας πως μεθόδευσε την καταγγελία για απόπειρα βιασμού σε βάρος της προκειμένου να πετύχει τη μετάθεσή της σε άλλο πυροφυλάκιο πλησιέστερα στην κατοικία της ή και τη μονιμοποίησή της.

Δεν έπεισε τους Αρεοπαγίτες

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έγιναν δεκτοί από την ελληνική Δικαιοσύνη με το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπό αριθμόν 916/2018 απόφαση του να επικυρώνει την κρίση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είχε «την απαιτούμενη, από τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κ. Ποιν.Δ., ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αφού εκθέτει σ’ αυτή, με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά, τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία αποδείχθηκαν από την ακροαματική διαδικασία και συγκροτούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των ως άνω εγκλημάτων της απόπειρας βιασμού και της απλής σωματικής βλάβης, για τα οποία καταδικάσθηκε ο αναιρεσείων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ