Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ισόβια για τη δολοφονία του 24χρονου παίκτη του Παναθηναϊκού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια για τη δολοφονία του 24χρονου παίκτη του Παναθηναϊκού

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 24χρονου παίκτη της ερασιτεχνικής ομάδας μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού  Ρανσέλ Κρουζ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μυστηριωδώς τα ξημερώματα της 3ης Μαϊου του 2014. Παρά το γεγονός ότι το πτώμα του νεαρού αθλητή δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν αντίστοιχες δικαστικές αποφάσεις, που προχώρησαν σε καταδίκη κατηγορουμένων χωρίς να έχει προηγηθεί ομολογία ή εντοπισμός της σορού των θυμάτων, οι δικαστές αξιολόγησαν το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και τις μαρτυρικές καταθέσεις και έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή στον άνδρα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον άτυχο 24χρονο Δομινικανό και στη συνέχεια εξαφάνισε το άψυχο σώμα του.

Kαι η Περουβιανή σύντροφος και μητέρα των παιδιών του

Στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί ακόμη τρία άτομα μεταξύ των οποίων και η Περουβιανή σύντροφος και μητέρα των παιδιών του θύματος με την οποία ζούσαν στην Αθήνα. Η ίδια αθωώθηκε από τις κατηγορίες της αρπαγής και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και καταδικάστηκε για οπλοκατοχή με την έδρα να της επιβάλει ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή. Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή  επιβλήθηκε και σε μία 51χρονη Ελληνίδα που σύναψε εικονικό γάμο με τον άτυχο αθλητή, και η οποία κρίθηκε ένοχη για ψευδορκία.  Για την υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμα Δομινικανός – φίλος του καταδικασθέντα, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης μέχρι και σήμερα.

Τη μοιραία νύχτα ο παίκτης του μπέιζμπολ της τότε ερασιτεχνικής ομάδας του ΠΑΟ Ρανσέλ Κρουζ  έφυγε από το σπίτι  που νοίκιαζε στην οδό Φιλολάου 112 στο Παγκράτι, με ένα μπλε μηχανάκι Γιαμάχα μικρού κυβισμού. Θα πήγαινε στο Μοναστηράκι για να συναντήσει έναν 38χρονο που είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος και ο οποίος φέρεται να είχε υποσχεθεί στο Δομινικανό υπήκοο ότι θα μπορούσε έναντι αμοιβής  να του εξασφαλίσει έγγραφα μόνιμης άδειας παραμονής στην Ελλάδα. Μάλιστα οι δυο τους, όπως πίστευε ο 24χρονος, θα πήγαιναν στη Λαμία αυθημερόν για να τακτοποιήσουν τα απαραίτητα έγγραφα, μόνο που οι δράστες είχαν άλλα σχέδια…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ