Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ισόβια σε πρώην διευθυντή τράπεζας για υπεξαίρεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια σε πρώην διευθυντή τράπεζας για υπεξαίρεση

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε πρώην διευθυντή τράπεζας, που καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση ποσού έξι εκατομμυρίων ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πρόκειται για 60χρονο, πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου μαζί με τον 67χρονο, φερόμενο ως συνεργό του, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί πριν από 12 χρόνια στο νησί της Καρπάθου, ενώ μαζί με τον διευθυντή της τράπεζας κατηγορούνταν και άλλα επτά άτομα που διατηρούσαν επιχειρήσεις και καταστήματα, καθώς είχαν γίνει καταθέσεις σε λογαριασμούς τους από τον πρώην διευθυντή. Ωστόσο, εκείνοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο.

Το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει υπεξαιρέσει ο 60χρονος από λογαριασμούς 59 ατόμων που είχαν τα χρήματά τους στην τράπεζα, ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ. Σύμφωνα με το βούλευμα που έστειλε την υπόθεση στο ακροατήριο, ο 60χρονος αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας, τους έπειθε να επενδύσουν τα χρήματα τους σε ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς, προκειμένου έτσι να κερδίσουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου ή προθεσμίας.

Στη συνέχεια, συνέτασσε τα σχετικά έντυπα σύμβασης για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία υπογράφονταν από τους αντίστοιχους πελάτες και τον ίδιο ως διευθυντή, παρέχοντας στην όλη πράξη στοιχεία εγκυρότητας και νομιμοφάνειας. Όμως τις συμβάσεις αυτές ο πρώην διευθυντής ουδέποτε καταχώρησε στα μηχανογραφικά συστήματα και στα λογιστικά βιβλία της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ