Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ισόβια στον δολοφόνο της οικογένειας του Ελληνοαμερικανού Σάββα Σαββόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια στον δολοφόνο της οικογένειας του Ελληνοαμερικανού Σάββα Σαββόπουλου

Την ποινή των ισοβίων επέβαλλε δικαστήριο των ΗΠΑ στον 37χρονο, που δολοφόνησε μια οικογένεια Ελληνοαμερικανών και την οικιακή βοηθό τους μέσα στο σπίτι τους στην Ουάσινγκτον, το 2015.

Ο δράστης  κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Οκτώβριο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του Έιμι, του 10χρονου γιου τους Φίλιππου και της οικιακής βοηθού Βεραλίσια Φιγκουερόα. Για “απάνθρωπη, ειδεχθή” και “αδιανόητη” πράξη έκανε λόγο η δικαστής Τζούλιετ ΜακΚένα που χειρίστηκε την υπόθεση.

Kράτησε ομήρους τα τέσσερα θύματα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 13 Μαϊου του 2015 ο κατηγορούμενος μπήκε στο σπίτι της οικογένειας και κράτησε ομήρους τα τέσσερα θύματά του. Για περίπου 15 ώρες του βασάνισε, καταφέροντάς τους χτυπήματα με ρόπαλο του μπέιζμπολ, προκειμένου ο επιχειρηματίας να του δώσει 40.000 δολάρια. Με εντολή του επιχειρηματία, ένας υπάλληλός του πήγε τα χρήματα στο σπίτι.

Στη συνέχεια όμως, ο δράστης δεν έμεινε εκεί, αλλά σκότωσε την οικογένεια και τους ενοίκους του σπιτιού και έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Ωστόσο, ένα κομμάτι πίτσα τον πρόδωσε, καθώς από το DNA του η αστυνομία βρέθηκε πολύ γρήγορα στα ίχνη του.

Ο κατηγορούμενος γεννήθηκε στη Γουϊάνα και έφτασε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του το 2000. Για κάποιο διάστημα είχε εργαστεί ως ηλεκτροσυγκολλητής στην επιχείρηση που διατηρούσε ο Σαββόπουλος. Κατά τη διάρκεια της δίκης του κατηγόρησε για το έγκλημα δύο αδελφούς του, αποδεχόμενος ότι ήταν παρών στο σπίτι, αλλά υποστήριζε ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ