Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Κάθειρξη 10 ετών σε μέλος της ΧΑ για επίθεση κατά γυναικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κάθειρξη 10 ετών σε μέλος της ΧΑ για επίθεση κατά γυναικών

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδικάστηκε ο πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Μπαντέμης, για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που σχετίζονται με επίθεση σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ηπειρο στο Μεταξουργείο το 2011.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων, για τις πράξεις της ληστείας, της απόπειρας ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε δεύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Κατά την κατηγορία, το 2011 στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να επιτέθηκε στις δύο μεσήλικες γυναίκες, αρχικά ρωτώντας τους την εθνικότητάς τους και στη συνέχεια απαιτώντας να δει ταυτότητες. Στην άρνηση των γυναικών, τρεις άνδρες εκ των οποίων και ο Παν. Μπαντέμης, φέρονται να τις χτύπησαν άγρια, ενώ αφαίρεσαν και χρηματικό ποσό από την τσάντα ενός θύματος.

Σε πρώτο βαθμό ο Παν. Μπαντέμης και ακόμη δύο άτομα -εκ των οποίων ένας αναζητείται- είχαν επίσης καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, αποδίδοντάς τους και ρατσιστικό τους κίνητρο. Δεν τους χορηγήθηκε αναστολή και έτσι οδηγήθηκαν στη φυλακή, μέχρι να λάβουν αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους. Να σημειωθεί πως η επίμαχη δικογραφία έχει συσχετιστεί και με εκείνη για την εγκληματική οργάνωση που συνεχίζει να εκδικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ