Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κασιδιάρης: Η δίωξη μου είναι πολιτική με ευθύνη του Σαμαρά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κασιδιάρης: Η δίωξη μου είναι πολιτική με ευθύνη του Σαμαρά

Συσπειρώθηκαν οι οπαδοί της χρυσής Αυγής στο πρόσωπο του Ηλία κασιδιάρη δίνοντας το παρόν στο ακροατήριο όπου απολογήθηκε ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση. Με τον ισχυρισμό περί κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος όλων των βουλευτών απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος κάθισε στο εδώλιο κρατώντας παραμάσχαλα φάκελο με έγγραφα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής.

Κατά τους ισχυρισμούς του, η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στο εδώλιο εξαιτίας του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και άλλων στελεχών της τότε κυβέρνησης της ΝΔ με απώτερο σκοπό να πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, η οποία αντλούσε ψήφους από την Νέα Δημοκρατία.

Εκτενή αναφορά έκανε ο απολογούμενος σε όσα φέρεται να του λέει ο Τάκης Μπαλτάκος στο γραφείο του στη Βουλή, “ομολογώντας” ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με μοναδικό στόχο να μειωθούν τα ποσοστά τις Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, κατά τους ισχυρισμούς του και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου για τον οποίο υποστήριξε ότι πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν .

Απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας το δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου χαρακτήρισε γελοίο το καταστατικό που προσκομίστηκε από τον δημοσιογράφο Ψαρα και αναφέρεται στην ενός ανδρός αρχή ενώ όταν η πρόεδρος επιχείρησε να κάνει ερωτήσεις για τα ναζιστικά σύμβολα και τους ύμνους προς τον Χίτλερ, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε:

“Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την  ελεύθερη έκφραση άποψης… Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα του ποινικού Κώδικα”. Η πρόεδρος Μ. Λεπενιώτη προσπάθησε εκ νέου να αποσπάσει απάντηση για τα σύμβολα της οργάνωσης με τον κατηγορούμενο να λέει: “Τα ζητήματα χαιρετισμών και  συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δική. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών…” Κανένα σχόλιο δεν έκανε επίσης για το τατουάζ με την σβάστικα στο χέρι του.

“Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανέναν Έλληνα πολίτη”.

Ειδικότερα, για τον Γιώργο Ρουπακιά που δολοφόνησε τον μουσικό Παύλο Φύσσα είπε ότι έμαθε για την ύπαρξή του μετά την δολοφονία. “Ήταν υποστηρικτής αλλά δεν ήταν μέλος του κόμματος. Είναι η πάσα αλήθεια. Άκουσα το όνομα του στα δελτία ειδήσεων” είπε ο κατηγορούμενος. “Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες”, κατέληξε σημειώνοντας:

“Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμιά σχέση με τη δολοφονία. Αυτό το έγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου”.

Αρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά καμπ, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στο δημόσιο λόγο γιατί  ήταν καλός ομιλητής.

“Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα… ”

Όλες οι φωτογραφίες μου που έχουν δημοσιευθεί είναι από αθλητική δραστηριότητα” είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ λίγο αργότερα χαρακτήρισε  “ατυχές” το  συμβάν με το χαστούκι  στην κ. Κανέλλη.

Για την παρουσία των χρυσαυγιτών στο Μελιγαλά είπε ότι “δεν υπήρχε εντολή για ομοιόμορφο ντύσιμο. Ήταν λάθος μου που είπα για στρατιωτικό βηματισμό. Πηγαίναμε σε ένα μνημείο”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ