Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκε αντιδήμαρχος για τραυματισμό μαθήτριας σε σχολείο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκε αντιδήμαρχος για τραυματισμό μαθήτριας σε σχολείο

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών καταδικάστηκε πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη για τον τραυματισμό μαθήτριας στην αυλή νεόδμητου σχολείου, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο, χορηγώντας τριετή αναστολή, τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε δίκη με ακόμη έντεκα μέλη της αρμόδιας σχολικής επιτροπής για την κατηγορία της σωματικής κάκωσης από συγκλίνουσα αμέλεια.

Ο κατηγορούμενος που κατείχε τη θέση το 2013 και ήταν ο μόνος που καταδικάστηκε, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική αρνήθηκε την κατηγορία. Κατά την απολογία του, εμφανίζεται να επέρριψε ευθύνες για την κακοτεχνία στην Περιφέρεια, η οποία ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ατύχημα της 11χρονης μαθήτριας σημειώθηκε το 2013 σε Γυμνάσιο – Λύκειο του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης. Το σχολείο είχε κατασκευαστεί και λειτουργήσει πολύ πρόσφατα, ενώ φαίνεται πως δεν είχαν απομακρυνθεί όλα τα άχρηστα υλικά. Έτσι, η μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου, όπως αναφέρεται από την ιστοσελίδα, σκόνταψε σε σίδερο που προεξείχε και δεν είχε τοποθετηθεί σε άλλο σημείο, με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κατάγματα στα χέρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ