Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκε (και πάλι) σε ισόβια ο «δράκος της Ξάνθης»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκε (και πάλι) σε ισόβια ο «δράκος της Ξάνθης»

Ανέκφραστος, κοιτώντας συνεχώς το πάτωμα και έχοντας σταυρωμένες τις παλάμες του, άκουσε ο «δράκος της Ξάνθης» τον πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κομοτηνής να ανακοινώνει την ποινή των ισοβίων για τον βιασμό και την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου, όπως και πρωτόδικα.

Στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό, ο Χρήστος Παπάζογλου ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2012 βίασε, κακοποίησε και έκαψε ζωντανή την άτυχη κοπέλα στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν το πατρικό της σπίτι στην Ξάνθη, καταδικάστηκε χθες σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια, δίχως να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ο 34χρονος που κατηγορείται για βιασμό, ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά και κλοπή, εκτίει την ποινή αυτή από τον Νοέμβριο του 2013, οπότε η πολύκροτη υπόθεση δικάστηκε πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καβάλας.

Έντονη η παρουσία αστυνομικών

Χθες το πρωί, ο Παπάζογλου πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής συνοδευόμενος από αστυνομικούς ενώ στον αύλειο χώρο αλλά περιμετρικά υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Η αίθουσα του Εφετείου γέμισε από μάρτυρες για τη δίκη, αλλά και συγγενείς και φίλους του θύματος, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ήταν έντονη η παρουσία αστυνομικών.

Η αγριότητα με την οποία έγινε το φονικό και οι λεπτομέρειες που βγήκαν στο φως, «πάγωσαν» το πανελλήνιο και κατέταξαν το συγκεκριμένο έγκλημα σε ένα από τα πιο ειδεχθή στα αστυνομικά χρονικά της χώρας. Η αδικοχαμένη Ζωή έμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και είχε επισκεφτεί τους γονείς της στην Ξάνθη για να περάσουν μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου επέστρεφε από διασκέδαση όταν ο 27χρονος -τότε- Παπάζογλου την ακολούθησε και της επιτέθηκε τη στιγμή που εκείνη έψαχνε τα κλειδιά της.

Αγριότητα

Ο δράστης τη βίασε, την ξυλοκόπησε και την κακοποίησε με αιχμηρό αντικείμενο, αφού στα γεννητικά της όργανα βρέθηκαν δύο μεγάλες τομές! Κατόπιν, την περιέλουσε με βενζίνη που πήρε από ένα μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας και της έβαλε φωτιά. Τραγική ειρωνεία, που προκαλεί ακόμα περισσότερη φρίκη στην ήδη ανατριχιαστική υπόθεση, είναι ότι ο πατέρας και ένας από τους δύο αδελφούς της Ζωής κατέβηκαν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση δίχως να γνωρίζουν ότι εκείνη ήταν το θύμα!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ