Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκε 50χρονη για αρπαγή χρυσαφικών και χρημάτων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκε 50χρονη για αρπαγή χρυσαφικών και χρημάτων

Μετά από δυο αναβολές καταδικάστηκε η 50χρονη Λαμιώτισσα που φέρεται να εξαπατούσε ανυποψίαστα θύματα, παίρνοντας χρυσαφικά και χρήματα. Η 50χρονη που ήταν απούσα από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή.

 Η ίδια δεν εμφανίστηκε  φοβούμενη προφανώς την οργή των θυμάτων, που χρόνια τώρα προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους και δεν μπορούν. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλες μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος της, ενώ κάποια από τα θύματα θα καταθέσουν στο άμεσο μέλλον.

Όπως τόνισε και ο Εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παρασκευαΐδηςαυτό που αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία είναι η εξακολουθητική δράση της, ενώ η άξια των χρυσαφικών – κοσμημάτων που είχε αποσπάσει από τα συγκεκριμένα θύματα ήταν περίπου 44.000 ευρώ.

Ποια είναι η 50χρονη;

Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Λαμία η οποία φέρεται να εντοπίζει, μέσω γνωστών της, ανθρώπους που περνούν μια δύσκολη φάση στη ζωή τους, με διάφορα προβλήματα υγείας ή προσωπικά και τους πλησιάζει τάχα για να τους βοηθήσει.

Εφόσον κερδίσει την εμπιστοσύνη τους παίρνει, κατά την κατηγορία, κοσμήματα, χρυσαφικά, χρήματα ή ό,τι άλλο μπορεί ανάλογα την περίπτωση. Φέρεται να εκμεταλλεύτηκε γυναίκα που ο άντρας της πέθαινε από καρκίνο και εκείνη της έλεγε ότι είναι από “τα μάγια που του έχουν κάνει”. Φυσικά για να λύσει τα μάγια υπήρχε κόστος σε χρυσαφικά και χρήματα.

Σε άλλη περίπτωση φέρεται να έλεγε στο θύμα ότι “ο άντρας σου θα πεθάνει σε τρεις μήνες ή ότι ο γιος σου θα πάθει ατύχημα με το μηχανάκι, πρέπει να φύγει η αρνητική ενέργεια από το σπίτι”. Και αυτό θα γινόταν αν έπαιρνε όλα τα χρυσαφικά να τα πάει στον παπά να τα βάλει στην Αγία Τράπεζα για να τα διαβάσει. Από άλλα θύματα φέρεται να πήρε χρήματα για να φτιάξει αγιογραφίες, οι οποίες φυσικά δεν έγιναν ποτέ.

Μάλιστα η 50 χρονη φέρεται να μοιράζει επαγγελματική κάρτα που δηλώνει ότι έχει «Εργαστήρι» , στο οποίο κάνει Χειροποίητα κοσμήματα, Αγιογραφίες ακόμη και μπομπονιέρες βάπτισης και γάμου.

Πηγή:www.lamiareport.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ