Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μάνη: Επτά χρόνια κάθειρξη γιατί σκότωσε την κατσίκα του γείτονά του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μάνη: Επτά χρόνια κάθειρξη γιατί σκότωσε την κατσίκα του γείτονά του

«Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» λέει το ρητό και ένας κάτοικος στη Μάνη αποφάσισε να το κάνει πράξη! Μάλιστα, καταδικάστηκε γι’ αυτό σε 7 χρόνια κάθειρξη.

Ήταν Οκτώβριος του 2013, όταν ένας άνδρας από τη Μάνη πήρε την καραμπίνα του και σκότωσε την κατσίκα του γείτονά του. Μάλιστα πήγε ο ίδιος στο σπίτι του κτηνοτρόφου και του το ανακοίνωσε, λέγοντάς του να πάρει ένα μαχαίρι, να την σφάξει και να την φυλάξει στον καταψύκτη του, για να μην πάει χαμένη.

Πριν λίγες ημέρες, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τον καταδίκασε ερήμην σε 7 χρόνια κάθειρξη και 2.000 ευρώ χρηματική ποινή για ζωοκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Παράλληλα, επιδίκασε στον κτηνοτρόφο χρηματική αποζημίωση 300 ευρώ, καθώς και 600 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Ο ιδιοκτήτης της κατσίκας και η μητέρα του κατέθεσαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που στράφηκε κατά της οικογένειάς τους. Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2016 ο ίδιος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, γιατί ένα χρόνο νωρίτερα είχε πυροβολήσει με καραμπίνα, χωρίς να βρει ευτυχώς στόχο, τον γείτονα του κτηνοτρόφο, τον αδελφό του και τη μητέρα τους. Σημειώνεται ότι αφορμή τότε για τους πυροβολισμούς στάθηκε ο τσακωμός τους για το πού θα βόσκουν τα ζώα τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ