Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μάριος Παπαγεωργίου: Οι «ανυπάκουοι» μάρτυρες και ένα πτώμα που ακόμη αναζητείται

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μάριος Παπαγεωργίου: Οι «ανυπάκουοι» μάρτυρες και ένα πτώμα που ακόμη αναζητείται

Εν αναμονή της κατάθεσης της Αγγελικής Νικολούλη, που είναι και η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, βρίσκεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Η διαδικασία εξελίσσεται σε φορτισμένο κλίμα, αφού ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό υπαίτιος, αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα η οικογένεια αναζητά το άψυχο σώμα του 26χρονου Μάριου.

Ωστόσο, αυτή η δίκη είναι γεμάτη μαρτυρίες με αντιφάσεις, αλλά και μάρτυρες που παρά τις διαταγές για βίαιη προσαγωγή δεν εμφανίζονται.  Ένας δε εκ των μαρτύρων, δεν έπεισε το δικαστήριο και πλέον κατηγορείται για ψευδορκία και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο. Στην τελευταία συνεδρίαση δεν εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά, ο ένας από τους δύο γιούς του βασικού κατηγορούμενου για τον οποίο βρίσκεται σε ισχύ διαταγή για την βίαιη προσαγωγή του από τις 24 Νοεμβρίου του 2018, ενώ επρόκειτο να εξεταστεί μια ακόμη μάρτυρας, φίλη του Μάριου μετά από αίτημα της πλευράς της υπεράσπισης. Όμως, την ώρα που κλήθηκε από την έδρα είχε εξαφανιστεί από την αίθουσα, αν και ο δικηγόρος του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση υποστήριξε ότι βρισκόταν στην αίθουσα αλλά αποχώρησε στην συνέχεια!

Το χρονικό

Ήταν Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, όταν ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου, μοναχοπαίδι, φεύγει από το Διακοπτό Αχαϊας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του Βαρβάρα για διακοπές, με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο. Την επόμενη ημέρα, ένας άγνωστος τηλεφωνεί στη Βαρβάρα Θεοδωράκη και της λέει πως έχουν απαγάγει το γιο της. Ζητά λύτρα 620.000 ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο, χωρίς να του κάνουν κακό. Ο άγνωστος υποστηρίζει πως τα χρήματα είναι χρέη από ναρκωτικά, αλλά η μητέρα δεν πείθεται, καθώς ο 26χρονος δεν πίνει, ούτε καπνίζει.

Απευθύνθηκε σε οικογενειακό φίλο της, ο οποίος της συνέστησε να μην πάει στην αστυνομία. Εκείνη πήγε κρυφά. Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα.

Εκείνη υποκύπτει στον εκβιασμό και τους δίνει 350 χιλ. ευρώ. Την στιγμή που προσπαθούσε να μαζέψει τα υπόλοιπα χρήματα, οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, παρατήρησαν ότι τρία άτομα και ένα μαύρο βαν βρίσκονταν μόνιμα έξω από το σπίτι. Τελικά συλλαμβάνονται 7 άτομα, αλλά ο Μάριος είναι άφαντος. Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες αποκαλύπτουν ότι ο τελευταίος που μίλησε με τον νεαρό ήταν ο 72χρονος φίλος της οικογένειας, που είχε αποτρέψει τη μητέρα του Μάριου από το να απευθυνθεί στην αστυνομία

Στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο «οικογενειακός φίλος» καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Μαζί του συλλαμβάνεται και η σύζυγός του Βούλα Σιούταλου, στην οποία επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ