Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μικρή Άννυ: “Ισως να ήταν ζωντανή όταν τεμαχίστηκε”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μικρή Άννυ: “Ισως να ήταν ζωντανή όταν τεμαχίστηκε”

Την απενοχοποίηση των δύο συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της μικρής Άννυς, επιχείρησε ο πατέρας της ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και περιύβριση νεκρού.

Ο πατέρας της 4χρονης, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια και ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό του παιδιού του, υποστήριξε στο δικαστήριο:

«Εγώ μόνος μου πήγα στην αστυνομία στις 27 Απριλίου 2015 και είπα ότι είμαι ο πατέρας του παιδιού και ό,τι έγινε, έγινε μαζί μου. Είπα ότι το παιδί χάθηκε από εμένα ότι δεν έχει σχέση η γυναίκα μου ούτε αυτός (σ.σ. έδειξε συγκατηγορούμενο του)».

Κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, ο οποίος δεν απέκλεισε το σενάριο ότι το κορίτσι ήταν ζωντανό μέχρι τον τεμαχισμό του. Αντίθετα, είπε ότι «το ζωντανό αίμα μπορεί να εκτιναχθεί. Το αίμα του νεκρού απλά ρέει προς τα κάτω». Η θέση του αυτή ήρθε να προστεθεί στην κατάθεση του ειδικού των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τον οποίο εντοπίστηκε αίμα στους τοίχους και στο σοβατεπί, αν και το διαμέρισμα είχε καθαριστεί διεξοδικά.

Πάντως, διαφορετική θέση έχει ο πραγματογνώμονας του βασικού κατηγορούμενου, ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης. Όπως κατέθεσε, κανένα στοιχείο δεν οδηγεί στο συμπέρασμα πως το 4χρονο κορίτσι ήταν στη ζωή όταν το τεμάχιζε, επαναφέροντας τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου πως η Άννυ έφυγε από τη ζωή γιατί κατανάλωσε ναρκωτικά τα οποία υπήρχαν στο σπίτι.

Μάρτυρας: Η εικόνα του παιδιού, όπως την περιγράφει στην πρώτη του απολογία ο κατηγορούμενος, με παραπέμπει σε ασφυκτικό θάνατο, συνάδει με την κατανάλωση ναρκωτικών. Μια κρίση επιληψίας καταλήγει σε αναπνευστικό πρόβλημα.

Πρόεδρος: Ο φυσικός θάνατος δεν αποτελεί λόγο απόκρυψης.

Μάρτυρας: Δείτε το μοτίβο της ζωής τους. Μιλάμε για  μια κοινωνία ανθρώπων που θέλουν να το αποκρύψουν.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του  Νικολάι καταδικάστηκαν  σε ισόβια κάθειρξη  και επιπλέον 3 χρόνια, ενώ  η μητέρα της η οποία  κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο,, σε 6 χρόνια με αναστολή στην έφεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ