Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Νέα αναβολή στη δίκη του 60χρονου που κατηγορείται για απόπειρα ασέλγειας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα αναβολή στη δίκη του 60χρονου που κατηγορείται για απόπειρα ασέλγειας

Αναβολή πήρε η δίκη του 60χρονου από τη Λάρισα, που προσέγγιζε ανήλικα κορίτσια μέσω Facebook παριστάνοντας τον συνομήλικό τους. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου ανέβαλε την υπόθεση λόγω κωλύματος της συνηγόρου πολιτικής αγωγής και πλέον η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της υπόθεσης θα οριστεί με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ασέλγειας έναντι αμοιβής, κατά την οποία το θύμα έχει συμπληρώσει τα 10 και όχι τα 15 έτη (δύο περιπτώσεις), κατά συρροή, εξακολούθηση και κατά συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο άνδρας, που φέρεται να προσέφερε χρήματα σε ανήλικα κορίτσια με σκοπό να ασελγήσει σε βάρος τους, βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2014 μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία Λάρισας, η μητέρα ενός από τα φερόμενα θύματα του.

Για τουλάχιστον έξι μήνες, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2014, ο 60χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να προσεγγίζει ανήλικα κορίτσια. Εκεί προσποιούνταν τον συνομήλικο τους, τους έστελνε μηνύματα και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ζητούσε από τα κορίτσια να συναντηθούν.

Αφού τις έπειθε, έδινε ραντεβού μαζί τους σε διάφορα σημεία της πόλης της Λάρισας, όπου κατόπιν χρησιμοποιώντας ως δέλεαρ διάφορα δώρα, προσπαθούσε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ