Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ξανά στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξανά στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Οι μνήμες του φόνου του 85χρόνου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το βράδυ της 5ης προς 6ης Δεκεμβρίου 2014 στη πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου 3 στη Κυψέλη-όπου διέμενε- πρόκειται να αναβιώσουν σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Οι δύο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και τεσσάρων ετών. Οι δύο κατηγορούμενοι ο 29χρόνος, Στεφάν Ματεσαρενάου και ο 32χρόνος, Κοσμίν Γκαϊτάν, θα βρεθούν ξανά απέναντι από τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους, αντιμέτωποι με τα βαρύτατα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας, ευελπιστώντας αυτή τη φορά να έχουν μία καλύτερη τύχη από αυτήν που τους επεφύλασσε η πρωτόδικη απόφαση. Δικαστές και ένορκοι καλούνται να διερευνήσουν το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ της 5ης προς 6ης Δεκεμβρίου 2014 στην πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου στη Κυψέλη.

Εκείνο το βράδυ, ο 85χρόνος Μένης Κουμανταρέας βρισκόταν σε παρακείμενη καφετέρια με φιλικό του πρόσωπο όταν του είπε ότι θα πάει για λίγο στο διαμέρισμα του για να πάρει το χάπι του και θα επιστρέψει.

Ανοιξαν το διαμέρισμα

Ο φίλος του Θανάσης Φουσκαρίνης όπως κατέθεσε στο πρωτόδικο δικαστήριο άρχισε να ανησυχεί όταν ο συγγραφέας αργούσε να επιστρέψει και μετά από λίγη ώρα αποφάσισε να πάει στην πολυκατοικία όπου διέμενε ο συγγραφέας για να δει τι συμβαίνει. Στα επίμονα χτυπήματα του δεν πήρε καμία απάντηση. Ο φίλος του Μένη Κουμανταρέα ανησύχησε τόσο που ειδοποίησε την ανιψιά του και μετά από περίπου μία ώρα μαζί με τον σύζυγο της άνοιξαν το διαμέρισμα και εντόπισαν τον 85χρόνο συγγραφέα νεκρό στο κρεβάτι.

«Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά στην κρεβατοκάμαρα είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος (…)» είχε καταθέσει ο φίλος του συγγραφέα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.

Οι δύο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι έχουν δώσει στις απολογίες του, τόσο προανακριτικά όσο και ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, εντελώς αντικρουόμενες εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ, αρνούμενοι ωστόσο αμφότεροι κάθε σχέση με τη δολοφονία και επιρρίπτοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Διατηρούσαν φιλική σχέση

Ο 29χρόνος-σήμερα- Στεφάν Ματεσαρενάου ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε πάρει πίσω όσα είχε πει προανακριτικά ότι, δηλαδή, είχε ερωτικές επαφές με το θύμα, υποστηρίζοντας ότι διατηρούσαν φιλική σχέση. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι τη βραδιά της δολοφονίας του είχε ζητήσει χρήματα τα οποία αρνήθηκε ο συγγραφέας να του δώσει. «Δεν ήμουν στα καλά μου και τον έσπρωξα(…) Λυπάμαι πολύ αλλά δεν τον σκότωσα εγώ» υποστήριξε. Από την πλευρά του, ο 32χρόνος συγκατηγορούμενος του Κοσμίν Γκαϊτάν υποστήριξε ότι ο συγγραφέας και ο 29χρόνος λογομάχησαν έντονα:

«Άκουσα ήχους χτυπημάτων και όταν ανέβηκα είδα τον συγγραφέα πεσμένο στο έδαφος ενώ ο Στεφάν είχε ανέβει πάνω του και με το ένα χέρι τον κρατούσε από το λαιμό και με το άλλο τον γρονθοκοπούσε» ανέφερε.

Πλέον, μένει η κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ