Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ξανά στο εδώλιο το «τέρας» της Ξάνθης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξανά στο εδώλιο το «τέρας» της Ξάνθης

Το «τέρας» της Ξάνθης που τα Χριστούγεννα του 2012 βίασε, κακοποίησε άγρια και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή στην είσοδο της πολυκατοικίας της, την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου, θα καθίσει ξανά στο εδώλιο στη δίκη που θα γίνει σε δεύτερο βαθμό. Ο 34χρονος, σήμερα, Χρήστος Παπάζογλου που από τον Νοέμβριο του 2013 εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 ετών για την άγρια δολοφονία της κοπέλας, θα περάσει στις 2 Απριλίου το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κομοτηνής.

Εν αναμονή της δίκης, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συλλογικές οργανώσεις που προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών και μάχονται για την εξάλειψη της βίας ενώ υπάρχει σχετικό κάλεσμα για κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του εφετείου.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξυπνά φρικιαστικές μνήμες από τη νύχτα που η άτυχη Ζωή βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του αδίστακτου δράστη. Ο Παπάζογλου σόκαρε το πανελλήνιο όταν τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012 ακολούθησε την κοπέλα που επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της, τους οποίους είχε επισκεφθεί από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε μόνιμα, για να περάσουν μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τη στιγμή που έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της, εκείνος της επιτέθηκε, τη βίασε και μετά την κακοποίησε άγρια αφού ο ιατροδικαστής, σοκαρισμένος είχε αναφέρει ότι η 34χρονη έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο! Πριν αφήσει την τελευταία της πνοή από τις πολλαπλές βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο δολοφόνος την περιέλουσε με βενζίνη που έκλεψε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι και την έκαψε ζωντανή.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας και ο αδερφός της κατέβηκαν για να σβήσουν τη φωτιά δίχως να γνωρίζουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλασσε η μοίρα. Ο πατέρας της Θεολόγος Δαλακλίδης είχε πει συντετριμμένος τότε: «Ήρθε το κορίτσι μου στο σπίτι, έβαλε το κλειδί στην εξώπορτα και από εκεί το πήραν, το τράβηξαν, το σκότωσαν, το βίασαν και του έβαλαν φωτιά… Δεν είχε ούτε φίλους ούτε εραστή, με μία φιλενάδα της έβγαινε κάθε μέρα…»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ