Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Οι αγρότες «κόβουν» την Ελλάδα! Σήμερα η δίκη των έξι για τις κινητοποιήσεις του 2016

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι αγρότες «κόβουν» την Ελλάδα! Σήμερα η δίκη των έξι για τις κινητοποιήσεις του 2016

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω είναι οι αγρότες που όπως λένε θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Προειδοποιούν μάλιστα με επ’ αόριστον «κλείσιμο» της Εθνικής Οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης και στα δυο ρεύματα στον κόμβο της Νίκαιας. Ο δρόμος παραμένει κλειστός από την περασμένη Δευτέρα ημέρα έναρξης των αγροτικών κινητοποιήσεων και όσο περνούν οι ώρες τα τρακτέρ του μπλόκου που έχει «στηθεί» στο σημείο αυξάνονται.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του νομού Σερρών, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «δημοκρατία» είναι αποφασισμένοι να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης με τα τρακτέρ τους εξαιτίας έξι «αγροτοδικείων» που αναμένεται να δικαστούν σήμερα. Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος πρόκειται για «αγροτοδικεία» που αφορούν τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016 και του 2017. Οι αγρότες κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος. «Από νωρίς το πρωί θα είμαστε με τα τρακτέρ στα δικαστήρια. Θα περικυκλώσουμε το κτίριο. Θέλουμε οι δίκες να γίνουν γιατί οι αποφάσεις των δικαστηρίων αυτών θα είναι πολιτικές» σχολιάζει ο κ. Λίτος. «Θα πάμε εκεί και ο θεός Βοηθός» τονίζει.

Ο κ. Λίτος μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όσο περνούν οι ώρες όλο και περισσότεροι συνάδελφοί του από εκατοντάδες χωριά της χώρας μπαίνουν στο τρακτέρ τους και ενώνουν τη φωνή τους με άλλους αγρότες στα μπλόκα. Είναι ενδεικτικό ότι χθες στο μπλόκο των Σερρών υπήρχαν περισσότερα από 170 τρακτέρ. «Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας για όσο χρειαστεί» τονίζει ο κ. Λίτος.

Μεταξύ άλλων, μπλόκα υπάρχουν σε:  Λάρισα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βέροια, Νάουσα, Πέλλα, Σέρρες, Φλώρινα, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά και Ρέθυμνο.

Τα βασικά αιτήματα – διεκδικήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, είναι μεταξύ άλλων η θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, η άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, η μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, η κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες και η κατάργηση των χαρατσιών κ.α.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ