Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Οι καταθέσεις που “καίνε” τον Εθνοφρουρό της Λαμίας – Τι είπαν τα θύματά του!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι καταθέσεις που “καίνε” τον Εθνοφρουρό της Λαμίας – Τι είπαν τα θύματά του!

Αντικρουόμενα είναι στα στοιχεία στην υπόθεση που «τάραξε» τη Λαμία έπειτα από καταγγελίες μιας 40χρονης Γαλλίδας για αρπαγή της από 34χρονο Έλληνα.

Η δικογραφία, όπως την αποτύπωσε το “Έθνος”, αποκαλύπτει τις καταθέσεις των δυο Ελληνίδων, που έκαναν καταγγελία μετά το περιστατικό για τον ίδιο άνθρωπο, υποστηρίζοντας ότι της βίαζε πριν από κάποια χρόνια. 

Οι καταθέσεις των τριών θυμάτων

Η 40χρονη Γαλλίδα κατέθεσε: 

“Μένω μόνιμα στη Γαλλία και έχω μια κόρη 15 χρονών. Με τον άνδρα που έχω το παιδί δεν ήμασταν ποτέ παντρεμένοι και δεν μένουμε μαζί. Το 2013-2014 γνώρισα μέσω μια εφαρμογής του ίντερνετ τον κατηγορούμενο. Ξεκινήσαμε να μιλάμε μέσω της εφαρμογής και αφού γνωριστήκαμε καλά, τηλεφωνηθήκαμε και ανταλλάξαμε βιντεοκλήσεις και αποφάσισα να το επισκεφθώ στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2016. Τότε άφησα την κόρη μου σε έναν οικογενειακό φίλο και γείτονα που τη γνωρίζει από μικρή και ήρθα στην Ελλάδα για μια εβδομάδα.

Του έκανα το χατίρι και τον άφησα να με δέσει… Πέρασα ωραία

Είχα πάει κατευθείαν στη Λαμία και ο κατηγορούμενος με φιλοξένησε στο σπίτι της μητέρας του, η οποία έλειπε εκείνες τις ημέρες. Ήταν η ίδια πολυκατοικία που με βρήκατε και σήμερα. Εκείνη την εβδομάδα βγήκαμε έξω με παρέα, με γνώρισε σε φίλους του και περάσαμε ωραία. Ήταν σα να είχαμε σχέση. Είχαμε προχωρήσει και σε σεξουαλικές επαφές, με τη θέλησή μου. Τότε με είχε δέσει δύο φορές, όχι κατά τη διάρκεια της πράξης αλλά σε άσχετο χρόνο, με τη συγκατάθεσή μου. Του έκανα το χατίρι και τον άφησα να με δέσει. Πέρασα ωραία και δεν μου φάνηκε κάτι ύποπτο. 

Κρατήσαμε επαφή σα να είμαστε ζευγάρι από απόσταση μέχρι και τώρα και μιλούσαμε μια φορά την εβδομάδα περίπου μέσω viber. Υπήρχαν διαστήματα που διακόπταμε τις επαφές γιατί είχαμε τσακωθεί, αλλά τα ξαναβρίσκαμε. Στο διάστημα που μιλούσαμε του είχε συστήσει την κόρη μέσω viber και είχαν μιλήσει.

Από τον Φεβρουάριο Μάρτιο συζητούσαμε να έρθω Ελλάδα και πριν από ένα μήνα έκλεισα τα εισιτήρια. Είχα σκοπό να ψάξω στην Ελλάδα να βρω δουλειά και σε αυτή την περίπτωση θα ερχόμουν να μείνω μόνιμα. Ο κατηγορούμενος μου είχε πει να έρθω μόνιμα και όπως κατάλαβα θα ήμασταν μαζί.  

Την Τετάρτη 12/9/2018 ήρθα στη Λαμία και έφτασα στο σταθμό Λιανοκλαδίου στις 20.40. Φτάσαμε στο σπίτι του και έβαλε το αυτοκίνητο σε ένα γκαράζ και μου είπε να πάω στο βάθος να πάρω την κόρη μου να την ενημερώσω ότι έφτασα, όπως και έκανα. Μόλις έκλεισα, πήγα προς το μέρος του και αυτός με άρπαξε από τα δύο χέρια, μου έκλεισε το στόμα με το ένα χέρι και έβαλε τα δικά μου πίσω από τη μέση μου. Ξαφνιάστηκα πολύ, γιατί ήξερα ότι του αρέσουν τα δεσίματα, αλλά δεν περίμενα ότι θα ξεκινήσει κάτι τέτοιο με το που έφτασα στην Ελλάδα. Μάλιστα, όταν μιλούσαμε στο viber του είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ήθελα να να μου κάνει τέτοια πράγματα και να “είμαι σκλάβα” του, όπως επιθυμούσε και το είχε δεχτεί τελικά γιατί ήθελε απλά να είμαι ευτυχισμένη. 

Μου έβαλε ταινία στο στόμα και μου έδεσε και τα χέρια μάλλον με ταινία. Δεν μπορούσα να αντισταθώ γιατί ήταν πιο δυνατός από εμένα. Πίστευα ότι δεν θα το συνεχίσει για πολύ. Ήμουν σαστισμένη και νόμιζα ότι ήταν παιχνίδι. Μ έβαλε στην πλάτη του και με οδήγησε σε ένα σπίτι. Μου έδεσε καλύτερα τα χέρια και τα πόδια και με έβαλε σε ένα κρεβάτι. Μ ένα κομμάτι ύφασμα μου έδεσε τα μάτια και με σχοινί μου έδεσε τα γόνατα και τα μπράτσα στο ύψος του στέρνου. Με άφησε έτσι 3 ώρες και εγω άρχισα να κλαίω.  

Τότε είδα κάτω από το μαντήλι μια κοπέλα με κοντό νυχτικό να περνάει από μπροστά μου και αυτός να κάνει νόημα να μη μιλήσει. Επειδή έκλαιγα και δεν του άρεσε μου έβγαλε την ταινία από το στόμα και με ρώτησε γιατί έκλαιγα. Του είπα για την κοπέλα και μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα και ότι αν φώναζα θα με σκότωνε. Τότε κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά και τον ρώτησα τι ήθελε από εμένα. Μου είπε ότι δεν θα ξαναγυρίσω στη Γαλλία και ότι είμαι ολοκληρωτικά δική του. Με έλυσε κι αυτός κοιμήθηκε δίπλα μου χωρίς να με αγγίξει.  

Μου έδειξε το δωμάτιο και μου είπε “καλωσόρισες στην καινούργια σου φυλακή”

Την επόμενη ημέρα με έλυσε, μου είπε να κάνω μπάνιο και ότι είχε ετοιμάσει το δωμάτιό μου. Μου έδειξε το δωμάτιο και μου είπε “καλωσόρισες” στην καινούργια σου φυλακή, είσαι φυλακισμένη εδώ. Μου έδεσε τα χέρια από μπροστά αυτή τη φορά και με άφησε για κάποιες ώρες. Εγώ κατάφερα να λύσω τα χέρια μου και μίλησα με την κόρη μου και της είπα ότι είχα απαχθεί και έστειλα και ένα μήνυμα μέσω messenger στη φίλη μου τη Στέφανι και της είπα τι είχε γίνει. Δεν ήξερα όμως τη διεύθυνση που βρισκόμουν. Έσβησα τις κλήσεις και τα μηνύματα για να μην τα δει. Όταν ήρθε, μου έφερε φαγητό και με έλυσε. Κάθισε καμιά ώρα μαζί μου και έφυγε και με άφησε λυμένη. Έστειλα στην κόρη και τη φίλη μου να μη μου απαντάνε στα μηνύματα και καταλάβει κάτι αυτός και με αλλάξει μέρος ή μου πάρει το κινητό. Εκείνος φεύγοντας μου είπε να πάρω την κόρη μου και να της πω ότι ήμουν καλά και μη μιλήσω για ότι συνέβαινε γιατί θα το μάθαινε.  

Το επόμενο πρωί του έστειλα ότι θέλω να πάω στην τουαλέτα. Εκεί είδα τη διεύθυνση που βρισκόμουν και ενημέρωσα την κόρη μου. Αυτός κατάλαβε ότι είδα και με ρώτησε αν έστειλα σε κάποιον τη διεύθυνση και του είπα όχι, αλλά δε με πίστεψε. Με ξαναέδεσε και ήταν πολύ θυμωμένος. Μου είπε ότι η αστυνομία δε θα κάνει κάτι για μένα γιατί εκείνος είχε γνωριμίες. 

Μου πέταξε ένα μπατόν του ντραμς στο πόδι και έλεγε “θα είσαι η σκλάβα μου για πάντα, θα σου πάρω ένα κολάρο που θα γράφει πάνω σκλάβα και όταν παραδοθείς ολοκληρωτικά θα πας στη Γαλλία, ο καθένας θα κάνει τη ζωή του και όταν σου ζητάω θα έρχεσαι’’.  

Το βράδυ ο πατέρας μου μου είπε ότι ενημέρωσε την Πρεσβεία και θα πήγαιναν όλα καλά. Το επόμενο πρωί ήρθε η αστυνομία”. 

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του δήλωσε:

“Αρνούμαι την κατηγορία και θα σας πω τι έγινε. Γνώρισε την 40χρονη μέσω της εφαρμογής INVU. Ήρθε στην Ελλάδα το Νομέβριο του 2016. Στο μεταξύ μου είχε στείλει φωτογραφίες της στο facebook, viber και tango, όπου ήταν δεμένη και φιμωμένη. Στις περισσότερες ήταν δεμένη αυτή και σε λιγότερες ήταν δεμένη και η κόρη της. Το ήξερα ότι είχε ιδαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις με το περιοχόμενο αυτό. Παρουσιαζόταν σαν σκλάβα και μάλιστα στις συνομιλίες με αποκαλούσε αφέντη της. Όταν ήρθε πρώτη φορά πήγαμε σε sex shop επειδή εκείνη επέμενε και πήραμε κολάρο, το οποίο εκείνη διάλεξε, καθώς και σέξι ρούχα, τα οποία πλήρωσε εκείνη.

“Παρουσιαζόταν σαν σκλάβα και με αποκαλούσε αφέντη της”

Το διάστημα εκείνο κάναμε έρωτα σύμφωνα με τις προτιμήσεις της με δεσίματα και τέτοια. Το κολάρο το έφερε μαζί της από τη Γαλλία και αυτή τη φορά και το έχετε κατασχέσει. Σας δίνω τους κωδικούς μου σε όλα τα μέσα που διαθέτω για να δείτε την αλήθεια. 

Μπορούσε να φύγει όποτε θέλει από το παράθυρο. Το πρωί ήρθε υδραυλικός και η μητέρα μου και κάθισαν στην αυλή έξω από το παράθυρό της. Θα μπορούσε να ενημερώσει. Το τηλέφωνό της ήταν πάντοτε δίπλα της από την πρώτη στιγμή. Μου έλεγε ότι μιλούσε με την κόρη της, τον πατέρα της και μια φίλη της Στέφανι. Εγώ της μιλούσα κι εκείνη ήταν θυμωμένη. Είδε ότι υπήρχε άλλη κοπέλα στο δωμάτιο. Ήθελε να μείνει στην Ελλάδα και να φέρει και την κόρη της και πιστεύω ότι τα είπε αυτά για να με εκδικηθεί. 

Στην συγκατηγορούμενη με την οποία συζώ, της είχα απλώς πει ότι θα φιλοξενούσα μια φίλη και τίποτα περισσότερο. Η ίδια μου ζητούσε να την κλειδώνω γιατί ένιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια. Εγώ της έλεγα να καθίσουμε έξω”.

Η συγκατηγορούμενη (για την υπόθαλψη) κατέθεσε:

“Αρνούμαι την κατηγορία. Εγώ γνώρισα τον κατηγορούμενο πριν από ένα χρόνο και συζούμε στο ισόγειο του σπιτιού του. Μου είχε πει ότι θα φιλοξενήσει μια παλιά του φίλη από την Γαλλία και την Τετάρτη το βράδυ τον είδα να περνάει στο σαλόνι μπροστά μου και να είναι μαζί του μια γυναίκα. Εκείνο το βράδυ την εγκατέστησε στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος που μένουμε και εγώ κοιμήθηκα στο δωμάτιο στην αυλή. Δεν την είδα δεμένη. Πιστεύω ότι με είδε και εκείνη. Εμένα το μυαλό μου δεν πήγε στο πονηρό γιατί ήταν μεγάλης ηλικίας. Την άλλη μέρα πήγα στο Δομοκό στη γιαγιά μου. Την Παρασκευή που γύρισα τον ρώτησα τι γίνεται με τη φιλοξενούμενή του και μου είπε καλά. Έβλεπα που πήγαινε στο δωμάτιό της και της πήγαινε φαγητό και καφέ, αλλά δε ρώτησα κάτι από διακριτικότητα. Σήμερα το πρωί ήρθε ο υδραυλικός, η μητέρα του και μια γειτόνισσα και καθίσαμε στην αυλή. Δεν την άκουσα ποτέ να φωνάζει ή να διαμαρτύρεται. Αν ήθελε να φύγει, μπορούσε άνετα να το κάνει. Αν ένιωθα ότι γίνεται κάτι κακό θα φώναζα αμέσως τη μητέρα του”.

Εκτός της 40χρονης Γαλλίδας μία ακόμα Ελληνίδα καταγγέλουσα κατέθεσε:

Διάβασα στο διαδίκτυο, ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν Έλληνα που κρατούσε όμηρο μια Γαλλίδα. Αμέσως κατάλαβα ποιος είναι γιατί έχω ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Γι’ αυτό ήρθα εδώ στην αστυνομία να σας πω τι μου έχει κάνει για να μη συμβεί ξανά σε άλλη κοπέλα. Έπρεπε να το έχω κάνει στην αρχή αλλά φοβήθηκα από τις απειλές του και φοβήθηκαν ότι την καταγγελία μου θα τη μάθουν οι γονείς μου και οι φίλοι και δεν άντεχα τη ντροπή.

Είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερός μου και τον γνώρισα το 2011 σε ένα ίντερνετ καφέ. Λίγο πριν γίνω 17 χρονών συνάψαμε σχέση. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης μου έδεσε τα χέρια με ταινία πίσω από την πλάτη. Φοβήθηκα, του το είπα και με έλυσε. Σε τσακωμό που είχαμε τον Μάιο του 2012 του είπα να διακόψουμε τη σχέση μας. Εκείνος με έπεισε το βράδυ να πάω σπίτι του για να τα ξαναβρούμε. Πήγα στο δώμα που έχει στην ταράτσα και μπαίνοντας κλείδωσε την πόρτα της εξόδου.

Με βίασε και μου είπε ότι αν μιλήσω σε κάποιον θα με ξεφτίλιζε

Όταν του είπα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι θέλω να καπνίσω, εκείνος με χαστούκισε. Του είπα ότι θέλω να φύγω και μου είπε όχι. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και έπαθα κρίση πανικού. Μου άνοιξε και βγήκα έξω σέρνοντας. Μετά από λίγο με έβαλε πάλι μέσα, μου έβγαλε τα ρούχα και μου έριχνε κρύο νερό, δήθεν για να συνέλθω αλλά στην πραγματικότητα με χάιδευε ερωτικά.» περιγράφει και ένα τηλεφώνημα του πατέρα της τον σταμάτησε.

 Δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν κλείσει τα 18, όταν την κλείδωσε και πάλι στο δωμάτιο. «Με σβάρνισε στο κρεβάτι, μου έδεσε χέρια και πόδια και μου έβαλε μαντήλι στο στόμα για να μην ακούγομαι και για να είναι σίγουρος ότι δεν θα φτύσω το μαντήλι μου έδεσε γραβάτα στο στόμα. Μου έβγαλε τα ρούχα και με βίασε. Μετά μου είπε ότι αν μιλήσω σε κάποιον θα με ξεφτίλιζε. Με κρατούσε όμηρο σε μια υποτιθέμενη σχέση και ήμουν υποχείριό του. Σε κάθε συνάντηση γινόντουσαν όλα και χειρότερα πράγματα. Μου πατούσε τα χέρια με τα γόνατά του, μου είχε βάλει το μαξιλάρι στο πρόσωπο και δεν μπορούσε να αναπνεύσω.

 Άλλη φορά είχε βγάλει όπλο, το ακούμπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου , το όπλισε και μου είπε ότι δε θα με βρει κανείς. Στη συνέχεια με βίασε, όπως κάθε φορά που πήγαινα στο σπίτι του.  Εκείνη την περίοδο φορούσα πολλά βραχιόλια για να μη φαίνονται οι μελανιές από τα δεσίματα και βαφόμουν έντονα για να μη φαίνονται οι μελανιές από τα χτυπήματά του.

Τελικά με το βοήθεια ενός φίλους της κατάφερε να απομακρυνθεί από τον κατηγορούμενο.

 Η σχέση της με την άλλη καταγγέλουσα προέκυψε από μια συνομιλία στο Facebook. «Είχα δει να μιλάει μαζί της ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι ήταν πρώην σχέση του. Την έψαξα μετά το χωρισμό μας και την συνάντησα το 2014-2015. Στην αρχή δε μου ανέφερε τίποτα, αλλά όταν ανοίχτηκα εγώ για τη σχέση μου με το κατηγορούμενο και τι περνούσα, μου είπε ότι έκανε και σε εκείνη τα ίδια.

Η δεύτερη  Ελληνίδα καταγγέλουσα κατέθεσε:

“Κάναμε σχέση το 2003. Έπειτα από καιρό άρχισε να τη δένει και πάντα με συναίνεση της. Όμως σταδιακά άρχισε να γίνεται πιο βίαιος.

Σε έναν καβγά μου έβαλε το κεφάλι μέσα στην τουαλέτα

Μου έδενε χέρια και πόδια, μου έκλεινε το στόμα και όλα αυτά βρίσκοντας αστείες δικαιολογίες ότι ήμουν ανυπάκουη. Το 2008 νομίζω, ένα βράδυ κατάλαβα ότι θα έβγαινε με άλλη κοπέλα και ήπια πολύ.

Όταν γύρισα στο σπίτι ήμουν μεθυσμένη και θύμωσε. Με έδεσε σε μια πολυθρόνα και μου έβαλε ταινία στο στόμα. Ήθελα να κάνω εμετό και δε μπορούσα. Θα μπορούσα να είχα πάθει αναρρόφηση. (…) Σε άλλο καβγά μας μου έβαλε το κεφάλι μέσα στην τουαλέτα και στη συνέχεια με έδεσε και με το ζόρι μου έκανε σεξ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ