Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οι μάρτυρες κατηγορίας έγιναν μάρτυρες υπεράσπισης (!) στη δίκη για τις Σκουριές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι μάρτυρες κατηγορίας έγιναν μάρτυρες υπεράσπισης (!) στη δίκη για τις Σκουριές

Συνεχίστηκε και χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, το Φεβρουάριο του 2013, στις Σκουριές Χαλκιδικής, για την οποία κατηγορούνται 21 κάτοικοι της περιοχής.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου, κανείς δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ανάμεσα στους κατηγορούμενους κάποιον από τους δράστες της επίθεσης. Αντιθέτως, όσοι κατέθεσαν ότι τους γνωρίζουν, τους περιέγραψαν ως φιλήσυχους ανθρώπους και οικογενειάρχες, που δεν θα μπορούσαν να προβούν στις βαρύτατες πράξεις που τους καταλογίζει το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ είναι χαρακτηριστική η κατάθεση εργολάβου που έχασε τη νύχτα, του εμπρησμού μηχανήματα αξίας 90.000 ευρώ: “Οι άνθρωποι αυτοί είναι συγχωριανοί μου και ποτέ δεν θα έκαιγαν τις περιουσίες μας. Είμαστε φίλοι, συμμαθητές, μεγαλώσαμε μαζί και πήγαμε μαζί φαντάροι” είπε, ενώ δεύτερος εργολάβος που υπέστη ζημιά 100.000 ευρώ, εξαιτίας του εμπρησμού, έκανε λόγο για βιοπαλαιστές και παιδιά που “δεν έχουν αναρχική διαγωγή”.

Ο ίδιος μάρτυρας περιέγραψε άλλο περιστατικό κατά το οποίο άγνωστοι, άσχετοι με την περιοχή της Χαλκιδικής, σπάσανε τα τζάμια των μηχανημάτων του. “Πιστεύω ότι το έκαναν ξένοι, όχι ντόπιοι”, ανέφερε άλλος μάρτυρας, εργοδηγός της εταιρείας χρυσού, όταν ρωτήθηκε σχετικά από την έδρα.

Υπάλληλοι της εταιρείας φύλαξης του εργοταξίου αφού περιέγραψαν την επίθεση, κλήθηκαν να καταθέσουν για αντικείμενα που συνέλλεξαν από το εργοτάξιο, συνδεόμενα με την επίθεση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης σχολίασαν ότι ενώ οι ίδιοι μάρτυρες ήταν ιδιαίτερα περιγραφικοί στις καταθέσεις, που έδωσαν στην Αστυνομία για το θέμα αυτό, εντούτοις στην επ’ ακροατηρίω εξέτασή τους δεν θυμούνταν και δεν απαρίθμησαν πολλά από τα αντικείμενα, κάποια πολύ χαρακτηριστικά, τη στιγμή, μάλιστα, που ορισμένοι κατέστησαν κατηγορούμενοι με βάση αυτά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα (29/10), οπότε αναμένεται να καταθέσουν μάρτυρες αστυνομικοί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ