Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ολική διαγραφή χρέους ύψους 845.000 ευρώ για υπερχρεωμένη αγρότισσα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ολική διαγραφή χρέους ύψους 845.000 ευρώ για υπερχρεωμένη αγρότισσα

Απόφαση-σταθμός του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας διέταξε την ολική διαγραφή των οφειλών, και διάσωση της περιουσίας γυναίκας, συνολικού ύψους 845.000 ευρώ.

Η οφειλέτρια απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από το έτος 2012 και με την συμβουλευτική και καθοδήγησή της εντάχθηκε στις ευνοϊκές διατάξεις του ν. Κατσέλη. Πρόκειται για αγρότισσα έγγαμη, με σύζυγο άνεργο και δύο ενήλικα παιδιά.

Aδυναμία εξεύρεσης εργασίας

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας έκανε δεκτό ότι δεν διαφαίνεται προοπτική βελτίωσης της ήδη κακής οικονομικής κατάστασης που επικαλέστηκε και απέδειξε η οφειλέτρια καθώς η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας της δημιουργεί πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των μηνιαίων δαπανών.

Η 53χρονη είχε χρεωθεί σε δύο τράπεζες, πέντε δάνεια, ως οφειλέτρια αλλά και ως εγγυήτρια σε δάνειο Ο.Ε. στο ποσό των 845.000 ευρώ.

Το οικογενειακό της μηνιαίο εισόδημα, φθάνει στα 616,81 ευρώ από αγροτική εργασία δική της, του συζύγου της, αγροτική επιδότηση και βοήθεια γονιών. Διαθέτει ένα ελαιώνα επιφάνειας 22.339,89 τ.μ και 1/2 Ι.Χ από κοινού με τον σύζυγό της, ενώ φιλοξενούνται στο σπίτι των γονιών του άνδρα της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ