Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Οριστική και τελεσίδικη η δικαίωση δύο δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οριστική και τελεσίδικη η δικαίωση δύο δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

Σημαντικές εξελίξεις έρχονται από τον Άρειο Πάγο στο ζήτημα των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο μόλις μία εβδομάδα μετά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης συλλογικής αγωγής σε βάρος της τράπεζας Eurobank που έχουν καταθέσει 4.500 πολίτες.

Σήμερα, η τράπεζα Eurobank, ενώπιον του Αρείου Πάγου, παραιτήθηκε από την αναίρεση απόφασης υπέρ δύο δανειοληπτών η οποία έχει εκδοθεί από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας. Η τράπεζα ζητούσε την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου για να μπορέσει να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς κατά των δανειοληπτών. 

Το Εφετείο είχε σταματήσει την διαδικασία πλειστηριασμού με το επιχείρημα ότι καταχρηστικώς και παρανόμως η τράπεζα προσπαθούσε να κινηθεί κατά των δανειοληπτών αν και τους είχε δώσει εξαρχής την εντύπωση ότι θα είχαν καθόλη την διάρκεια του δανείου προστασία δόσης και θα είχαν συνεχώς προστασία από τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας.

Άκρως σημαντική εξέλιξη

Κύκλοι νομικών χαρακτηρίζουν ως άκρως σημαντική την εξέλιξη καθώς ναι μεν οριστική συλλογική επίλυση του ζητήματος θα κριθεί από το αναμενόμενο αποτέλεσμα της ασκούμενης συλλογικής αγωγής, ωστόσο η εν λόγω περίπτωση φαίνεται να υπεισέρχεται και σε ζητήματα ουσίας όπως είναι η καλή πίστη των τραπεζικών ιδρυμάτων που παραβιάστηκε εις βάρος των δανειοληπτών.

Την υπόθεση χειρίστηκαν οι νομικοί κ.Αντώνης Πράτας και ο καθηγητής Νομικής κ.Ιάκωβος Βενιέρης, οι οποίοι τυγχάνουν και νομικοί σύμβουλοι του ΣΥΔΑΝΕΦ. 

Η Eurobank παραιτήθηκε

Τελικά, σήμερα, η Eurobank παραιτήθηκε από το δικόγραφο της αναίρεσής της με το οποίο θα προσπαθούσε να ανατρέψει την απόφαση του Εφετείου! Ως εκ τούτου η τράπεζα παραιτήθηκε της αναίρεσης δεχόμενη ότι πλέον είναι αμετάκλητη και απρόσβλητη η απόφαση του Εφετείου Λαρίσης που έκρινε καταχρηστική και παράνομη τη συμπεριφορά της. Η υπόθεση αυτή αφορά στους δύο δανειολήπτες αλλά με βάση τη συγκεκριμένη υπόθεση δημιουργείται σημαντικό δεδικασμένο και για άλλους δανειολήπτες, εφόσον υπάρχει ομοιότητα στην δική τους υπόθεση.

Για μια μεγάλη νίκη και αποκατάσταση της αδικίας μιλά ο Σύλλογος Δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο, ο οποίος χαιρετίζει αυτή τη δικαστική εξέλιξη που ήρθε ακριβώς μια εβδομάδα μετά τη δοθείσα πολύμηνη αναβολή του Αρείου Πάγου σε ασκηθείσα συλλογική αγωγή του Ν.2251/94 με τη συμμετοχή 4500 οικογενειών και στην οποία έχει ήδη κατατεθεί αίτημα προτίμησης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ