Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο Mr Bitcoin δίνει σήμερα τη “μάχη” για να αρθεί η κράτησή του!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Mr Bitcoin δίνει σήμερα τη “μάχη” για να αρθεί η κράτησή του!

«Μάχη» για να αφεθεί ελεύθερος ύστερα από περίπου 20 μήνες κράτησης, δίνει ο Αλεξάντερ Βίννικ. Ο Mr Bitcoin έχει καταθέσει αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης του ενώπιον του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, η οποία και αναμένεται να συζητηθεί σήμερα.

Η προσωρινή κράτηση του Αλεξάντερ Βίννικ ξεκίνησε στις 25/7/2017 και έχει ήδη συμπληρωθεί το όριο των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας, ως ανώτατο όριο κράτησης χωρίς ποινή. Ο ίδιος είναι κρατούμενος μόνο δυνάμει αιτημάτων έκδοσης από Η.Π.Α., Γαλλία, Ρωσία, ενώ έχει συναινέσει να εκδοθεί στη χώρα του, τη Ρωσία. Να σημειωθεί ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ από τις 26/11/2018 ξεκίνησε απεργία πείνας, διεκδικώντας την προστασία των δικαιωμάτων του, η οποία διήρκεσε σχεδόν 100 ημέρες και την οποία ανέστειλε προσωρινά, για να είναι παρών στο δικαστήριο.

Όπως αναφέρει η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, «αυτά που διεκδικεί είναι τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο σε ένα κράτος δικαίου: να πάψει το καθεστώς της απάνθρωπης προφυλάκισής του χωρίς δίκη και να εκδοθεί στην πατρίδα του, όπου βρίσκονται τα ανήλικα παιδιά του, 4 και 7 ετών, και η καρκινοπαθής σύζυγός του. Να μπορέσει να απαντήσει σε όποια κατηγορία μέσα από δίκαιη δίκη στη γλώσσα που καταλαβαίνει, έχοντας συνηγόρους της εκλογής του και πρόσβαση στα αποδεικτικά μέσα».

Υπενθυμίζεται πως ο Mr Bitcoin κατηγορείται στο εξωτερικό ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ