Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πέντε χρόνια με αναστολή για τον φόνο του δεκανέα συντρόφου της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέντε χρόνια με αναστολή για τον φόνο του δεκανέα συντρόφου της

Έπειτα από μαραθώνια διαδικασία που κράτησε ως αργά το απόγευμα της Τρίτης, έπεσε η αυλαία στη δίκη της 36χρονης που σκότωσε με ένα σπασμένο… νεροπότηρο τον 30χρονο δεκανέα πενταετούς θητείας Αδάμ Βεσσάλα, στις 20 Φεβρουάριο του 2014 στην Κάρπαθο.

Θανατηφόρα σωματική βλάβη

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου καταδίκασε την κατηγορουμένη σε κάθειρξη πέντε ετών, μετατρέποντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη καθ’ υπέρβαση των ορίων της άμυνας.

Παράλληλα, χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, με αποτέλεσμα η 36χρονη να αφεθεί ελεύθερη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισής της κάθε 1η του μήνα στο τμήμα της περιοχής της. Ο 46χρονος κουμπάρος της μητέρας της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι τη βοήθησε να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος, κρίθηκε ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία και του επιβλήθηκε φυλάκιση οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

Θύμα κακοποίησης

Η κατηγορουμένη υποστήριξε στην απολογία της πως είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα κακοποίησης από τον δεκανέα. Οπως ισχυρίστηκε, το μοιραίο βράδυ ο 30χρονος τη χαστούκισε και την άρπαξε από τον μηρό, σκίζοντας το καλσόν της. Το ζευγάρι συνέχισε να διαπληκτίζεται στην κουζίνα και κάποια στιγμή η 36χρονη πήρε ένα ποτήρι και το έσπασε στον ξύλινο πάγκο, κρατώντας το από τον πάτο. Ομως το θύμα έτρεξε προς το μέρος της, με αποτέλεσμα το κοφτερό ποτήρι να τον χτυπήσει στο στήθος!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ