Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πλήρωσε αποζημίωση 152.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του για τα… οικιακά!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πλήρωσε αποζημίωση 152.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του για τα… οικιακά!

Μία πρωτοποριακή απόφαση έβγαλε δικαστήριο της Αργεντινής που δικαιώνει τον αγώνα των γυναικών σχετικά με το επάγγελμα της νοικοκυράς!

Η απόφαση που είχε πάρει  μία 70χρονη σήμερα  γυναίκα στην Αργεντινή να «θυσιάσει»  την καριέρα της για να αφιερωθεί στην οικογένειά της, στοίχισε πολύ ακριβά στον πρώην σύζυγό της ο οποίος, την εγκατέλειψε, μετά από  27  χρόνια γάμου.

Παρότι η γυναίκα ήταν πτυχιούχος Οικονομικών, παράτησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία για να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της και τις οικιακές εργασίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου της. Πριν από 9 χρόνια όμως, το ζευγάρι χώρισε και η γυναίκα βρέθηκε …στο έλεος του πρώην συζύγου της αφού δεν είχε πια κανένα δικό της εισόδημα για να ζήσει. Ο πρώην σύζυγος της έφυγε από το σπίτι αφήνοντας εκείνη και τα παιδιά τους, χωρίς οικονομικούς πόρους.

Το διαζύγιο του ζευγαριού εκδόθηκε το 2011, δύο χρόνια μετά το χωρισμό τους. Η  ηθική αλλά και οικονομική «δικαίωση» όμως για την 70χρονη ήρθε με την απόφαση δικαστηρίου της Αργεντινής, με την οποία υποχρεώθηκε ο πρώην σύζυγός της να της καταβάλλει αποζημίωση για τις οικιακές εργασίες που έκανε στη διάρκεια του γάμου τους

152.000 ευρώ για τις δουλειές του σπιτιού

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο πρώην σύζυγός της πρέπει να της καταβάλει 8 εκατομμύρια πέσος (περίπου 152.000 ευρώ) για τις δουλειές του σπιτιού που έκανε στη διάρκεια των 27 ετών που ήταν παντρεμένοι. .

«Η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους συζύγους τους είναι ένας από τους κεντρικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες υποτάσσονται στην κοινωνία», εξήγησε η δικαστής Βικτόρια Φάμα.

Η δικαστής μάλιστα διευκρίνισε, σύμφωνα με  το ΑΠΕ, ότι  όρισε  «ένα λογικό ποσό για να εξισορροπηθεί η δυσανάλογη οικονομική κατάσταση των συζύγων».

«Έπειτα από 27 χρόνια γάμου ο κατηγορούμενος την εγκατέλειψε όταν εκείνη ήταν 60 ετών, ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες λαμβάνουν σύνταξη και ενώ είχε αποκλειστεί από την αγορά εργασίας», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ