Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον αυτοαποκαλούμενο «μοναχό Κλεομένη»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον αυτοαποκαλούμενο «μοναχό Κλεομένη»

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 7.500 καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τον αυτοαποκαλούμενο «μοναχό» Κλεομένη” για τους βανδαλισμούς στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του ολοκαυτώματος, στην ομώνυμη πλατεία, το καλοκαίρι του 2017.

Ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανιζόταν να βεβηλώνει το μνημείο πετώντας αυγά, φτύνοντας και βρίζοντας τους Εβραίους, προσβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την ιστορική μνήμη και προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Στο δικαστήριο κατέθεσε για την υπόθεση ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας κ. Μωυσής Μαγρίζος που μεταξύ άλλων ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» ότι: «Τα είδαμε όλα από την κάμερα που έχουμε αλλά και μετά στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ενώ τα κάνουν, μετά τα διαφημίζουν κιόλας», σχολίασε ο μάρτυρας.

«Είμαστε σίγουροι ότι στην πόλη της Λάρισας δεν έχουν θέση ούτε ο φανατισμός ούτε η μισαλλοδοξία ούτε ο ρατσιστικός λόγος και οποιοδήποτε τέτοιο φαινόμενο θα απομονωθεί και θα καταπολεμηθεί στη γέννησή του», είχε τονίσει η Ισραηλίτικη Κοινότητα της Λάρισας μετά το περιστατικό. Σημειώνεται, ότι η Ιερά Σύνοδος είχε ξεκαθαρίσει πως ο «πατήρ Κλεομένης» δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική εκκλησία, αποδοκιμάζοντας τις παράνομες αυτές πράξεις.

Πάντως, ο ρασοφόρος αυτοαποκαλούμενος μοναχός Κλεομένης, δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ