Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ποινή 23 ετών κάθειρξης για το φρικτό φονικό με τις 57 μαχαιριές 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποινή 23 ετών κάθειρξης για το φρικτό φονικό με τις 57 μαχαιριές 

Η φρικιαστική υπόθεση της δολοφονίας του 71χρόνου Όθωνα Ανδρουλιδάκη απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Ηρακλείου το οποίο επέβαλε στον ένα εκ των δύο κατηγορουμένων κάθειρξη 23 ετών κατά συγχώνευση. Ο Όθωνας Ανδρουλιδάκης είχε βρει φριχτό θάνατο από τα χέρια δύο νεαρών μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες Ηρακλείου, στις 13 Αυγούστου του 2015.

Οι δύο νεαροί, 21 και 17 ετών τότε, οι οποίοι φέρονται να γνώριζαν το θύμα τους, εισέβαλαν στο σπίτι του Όθωνα Ανδρουλιδάκη από την πίσω πόρτα, την ώρα που ο 71χρονος κοιμόταν. Την ώρα που έψαχναν, ωστόσο, για τα λεφτά, ο ηλικιωμένος ξύπνησε.

Οι νεαροί φέρονται να μαχαίρωσαν θανάσιμα τον Ανδρουλιδάκη με 57 μαχαιριές,  να άρπαξαν 100 ευρώ που είχε στην κατοχή του κι εν συνεχεία εξαφανίστηκαν. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Κεκλεισμένων των θυρών

Για την υπόθεση, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Ηρακλείου, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, κάθισε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, 21 ετών σήμερα. Το δικαστήριο του επέβαλε – όπως και πρωτόδικα – ποινή 20 ετών για την ανθρωποκτονία, ενώ για τη ληστεία του επιβλήθηκε ποινή 12 ετών αντί 15 που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως. Κατά συγχώνευση του επιβλήθηκε συνολική ποινή 23 ετών.

Το Εφετείο έκρινε ότι ο νεαρός τέλεσε – εκτός των άλλων – τις πράξεις της κλοπής (καθώς φέρεται να είχε αφαιρέσει χρήματα κι άλλη φορά από τον αδικοχαμένο Ανδρουλιδάκη, σε προγενέστερο χρόνο), αλλά και της οπλοχρησίας.

Για τις δύο αυτές πράξεις που συνιστούν πλημμελήματα του επιβλήθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο όρος της παρακολούθησης εκπαιδευτικού προγράμματος. Ο συγκατηγορούμενος του, 25 ετών σήμερα, τον Οκτώβριο του 2016 καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ