Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης με αναστολή στον εφοπλιστή Β. Ρέστη και 4 συγκατηγορουμένους του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης με αναστολή στον εφοπλιστή Β. Ρέστη και 4 συγκατηγορουμένους του

Ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και σε τέσσερις ακόμη συγκατηγορουμένους του, σε υπόθεση καταπάτησης 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης που είχε αποκαλυφθεί κατά την εισαγγελική έρευνα για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό Νο 2».

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο και καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών, κατά συγχώνευση, τον εφοπλιστή για τα κακουργήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή δήλωση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον κ. Ρέστη, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας, ήταν 8 έτη για καθεμία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ποινές που τελικά συγχωνεύτηκαν σε 10ετή κάθειρξη.

Για την υπόθεση βρέθηκαν στο εδώλιο συνολικά 17 κατηγορούμενοι υπόλογοι για καταπάτηση 300 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Β’ Ζώνη Υμηττού, στο Κορωπί. Ανάμεσά τους, ο συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια, η γυναίκα που πούλησε την επίμαχη έκταση  και ο πολιτικός μηχανικός που υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια. Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε επίσης η μεσίτρια, σύζυγος του συμβολαιογράφου.

Το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους 12 κατηγορούμενους.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον κ. Ρέστη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Στη δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται πως ο εφοπλιστής έγινε κύριος της επίμαχης έκτασης με ψευδή έγγραφα που φαίνεται να στόχευαν να πείσουν τον υποθηκοφύλακα Κορωπίου, ο οποίος δεν είχε προχωρήσει στην εγγραφή της καθώς δεν υπήρχε βεβαίωση του δασαρχείου γι’ αυτήν. Ο κ. Ρέστης έχει υποστηρίξει ενώπιον της Δικαιοσύνης πως με την επίμαχη μεταβίβαση ουσιαστικά έπεσε θύμα πρώην στενών συνεργατών του που είχαν την διαχείριση εταιρειών του και του έστησαν παγίδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ