Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πρόστιμο 800.000.000 ευρώ στην AUDI για μόλυνση λόγω ντίζελ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόστιμο 800.000.000 ευρώ στην AUDI για μόλυνση λόγω ντίζελ!

Το αστρονομικό ποσό των 800 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi, που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen, για παραβάσεις που συνδέονται με τους υψηλής μόλυνσης εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους κινητήρες ντίζελ.

Σύμφωνα με τη επίσημη ανακοίνωση της, η εταιρεία δέχεται το πρόστιμο που της επιβλήθηκε και δεν προτίθεται να ασκήσει έφεση.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα έκτακτα κονδύλια, ο όμιλος της Audi θα αναθεωρήσει σημαντικά προς τα κάτω βασικούς δείκτες οικονομικών επιδόσεων της για το δημοσιονομικό έτος 2018», σημείωσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της προς τις εποπτικές Αρχές. Από την πλευρά της η Volkswagen προειδοποίησε ότι θα επηρεασθούν και τα δικά της κέρδη.

Στον όμιλο της Volkswagen επεβλήθη τον περασμένο Ιούνιο ένα αντίστοιχο πρόστιμο, όταν εισαγγελείς του Μπραουνσβάιγκ έκαναν χρήση ενός διοικητικού διατάγματος για να τιμωρήσουν την VW για προβληματική εποπτεία, που επέτρεψε την κυκλοφορία εκατομμυρίων ρυπογόνων αυτοκινήτων. Η VW τιμωρήθηκε με πρόστιμο για την ανάπτυξη και πώληση ρυπογόνων τετρακύλινδρων κινητήρων, ενώ εισαγγελείς στο Μόναχο ανέφεραν τότε ότι εξέταζαν την επιβολή αντίστοιχων προστίμων στην Audi.

Στο μεταξύ,μέσα στον Οκτώβριο η Volkswagen είχε καταγγείλει  τη σύμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της Audi Ρούπερτ Στάντλερ, ο οποίος είναι υπό έρευνα για πιθανή εμπλοκή του σε απάτη αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ