Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ρουπακιάς: Απολογήθηκε στο δικαστήριο ή στους συγκατηγορουμένους του;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρουπακιάς: Απολογήθηκε στο δικαστήριο ή στους συγκατηγορουμένους του;

Η χθεσινή απολογία του κατηγορούμενου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργου Ρουπακιά δεν κατάφερε να δώσει σαφείς απαντήσεις σε θέματα που καλείται να αξιολογήσει το δικαστήριο .

Ο άνθρωπος που ομολόγησε πως μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα δεν έδειξε να μπορεί να διευκολύνει τον εαυτό του και το δικαστήριο και για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε να αυτοαναιρείται και να επιχειρεί με λεκτικές και λογικές ακροβασίες να κρατήσει ισορροπίες .

Η απολογία του έδειχνε να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ μίας “κοινής γραμμής” με συγκατηγορουμένους του αλλά και μίας λογικής εξήγησης του εγκλήματος με όρους που παραπέμπουν στην “κακιά στιγμή” , αποσπασμένο ωστόσο από οποιαδήποτε οργανωμένη δράση και κυρίως αποκομμένο από την παραδοχή του βουλεύματος και της εισαγγελικής πρότασης παραπομπής περί “στοχοποιημένου θύματος” .

Eπιχείρησε να ταυτιστεί

Έτσι ο Ρουπακιάς , που δεν ήταν η χθεσινή η πρώτη φορά που αναίρεσε ή τροποποίησε ισχυρισμούς του, επιχείρησε να ταυτιστεί με τον επικεφαλής της τοπικής της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη και το στέλεχος Ιωάννη Καζαντζόγλου σε ότι αφορά τα περίφημα τρικάκια που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 έπρεπε να μεταφερθούν στα γραφεία τους ωστόσο δεν μπόρεσε να ταυτιστεί με ολόκληρη την δομή της απολογίας του πυρηνάρχη του Γιώργου Πατέλη.

Σύμφωνα με την προ ολίγων ημερών απολογία του Πατέλη , τα μηνύματα που έστειλε όπως είπε ήταν για να μοιιραστούν τα τρικάκια για την επικείμενη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου , προγραμματισμένη δύο ημέρες μετά την δολοφονία. Κατά τον πυρηνάρχη τα τρικάκια ήταν ένα γεγονός και όσα συνέβησαν στο “Κοράλλι” ένα άλλο. Ήταν «δύο διαφορετικά συμβάντα που εξελίσσονταν παράλληλα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Ρουπακιάς χθες προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρουσία του στον χώρο , αντί του σπιτιού του όπως έλεγε μέχρι και χθες, επικαλούμενος τα τρικάκια ώστε να συμπλεύσει με τον Πατέλη και τον Καζαντζόγλου . Ωστόσο επιχειρώντας να συνδέσει την παρουσία του και αργότερα έξω από την τοπική , κατέρριψε τον ισχυρισμό του Πατέλη περί διανομής αφού παραδέχθηκε πως όταν πήγε εκεί ξεκινούσε η πορεία οχημάτων για το Κοράλλι .

Δυσκολεύεται να τηρήσει ισορροπία

Ο Ρουπακιάς που έδειχνε να δυσκολεύεται να τηρήσει ισορροπία καθώς ο ίδιος είναι αντιμέτωπος με την βαρύτερη ποινική μεταχείριση για την υπόθεση του μουσικού, βγήκε εκτός “γραμμής” . Πριν λίγες ημέρες ο Πατέλης είχε πει πως ακόμη και σήμερα με τον Καζαντζόγλου “τους έχει φάει το σαράκι” να βρουν ποιος οργάνωσε την πορεία στο Κοράλλι. Ο Ρουπακιάς χθες επιχείρησε να ισορροπήσει αυτήν την κραυγαλέα αντίφαση εμφανίζοντας την ομάδα συγκεντρωμένων στην τοπική να αυτονομείται εντελώς και να αποφασίζει να πάει να σώσει “έναν δικό μας που εγλωβίστηκε στο Κοράλλι” .

Προσεκτικός επίσης ήταν και με τον συγκατηγορούμενο του Ιωάννη Καζαντζόγλου , δίνοντας ακριβώς την ίδια εκδοχή για την συνάντηση τους όταν του παρέδωσε τα τρικάκια και για το κινητό “που ξέχασε ο Γιάννης στον ουρανό του αυτοκινήτου”.

Είπε ωστόσο πως “ο Γιάννης φορούσε μία άσπρη φόρμα” κάτι που για τον Καζαντόγλου είναι καίριας σημασίας αφού αρνείται αυτή την ενδυμασία και αμφισβητεί βίντεο που εμφανίζει κάποιον με άσπρη φόρμα να βρίσκεται στον τόπο του εγκλήματος.

Σε πλήρη αντίθεση με τα στοιχεία της δικογραφίας ο Ρουπακιάς χθες , τοποθέτησε τον εαυτό του μόνο απέναντι στον Φύσσα και μερικούς φίλους του όταν βγήκε από το αυτοκίνητο και έχοντας το μαχαίρι στα χέρια τον τραυμάτισε θανάσιμα. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της Έδρας μήπως ήταν κι άλλοι εκεί και γινόταν συμπλοκή, ο κατηγορούμενος επέμεινε πως “δεν ήταν κανένας χρυσαυγίτης εκεί. Ήμουν μόνος μου” έλεγε συνεχώς . Άλλωστε από την πρώτη στιγμή η Χρυσή Αυγή αντιμετώπισε το έγκλημα στο Κερατσίνι ως ένα μεμονωμένο περιστατικό με δράστη έναν απλό υποστηρικτή της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ