Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ρόδος: Ένα διαζύγιο, μια αποπλάνηση και μια περίεργη υπόθεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Ένα διαζύγιο, μια αποπλάνηση και μια περίεργη υπόθεση

Η υπόθεση ξεκινά τον Ιανουάριο του 2012, όταν η μητέρα ενός 3,5 ετών τότε αγοριού, κατήγγειλε στις Αρχές ότι το παιδί της είχε αποπλανηθεί από άγνωστο πρόσωπο.

Τότε, είχε προσφύγει στην αστυνομία λέγοντας ότι το αγοράκι της είχε εκμυστηρευθεί ότι κάποια γυναίκα είχε ασελγήσει σε βάρος του και το είχε υποχρεώσει σε ασελγείς πράξεις. Έπειτα από λίγο καιρό η έρευνα είχε τεθεί στο αρχείο, αφού ελήφθησαν καταθέσεις και υποβλήθηκε το παιδί σε ιατροδικαστική έκθεση, που δεν επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα.

Εκείνη την περίοδο, φέρεται να αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα του παιδιού αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας είχε ζητήσει να σταματήσουν όλα. Ωστόσο, περίπου έξι χρόνια αργότερα, η μητέρα επανήλθε, συγκεκριμενοποιώντας αυτή τη φορά τις αρχικές καταγγελίες, στο πρόσωπο της πεθεράς της. Μάλιστα, ανέφερε και αρκετά περιστατικά, τα οποία φέρεται να της είχε περιγράψει ο ανήλικος γιος της. Το 9χρονο σήμερα αγόρι φέρεται να «έδειξε» τη γιαγιά του και κατά την εξέτασή του από τους δικαστικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι όμως δεν κατέληξαν σε σαφές συμπέρασμα περί κακοποίησής του ή μη.

Η γιαγιά του αγοριού, αρνήθηκε και απέκρουσε ως εντελώς αβάσιμη, απαράδεκτη και «κατασκευασμένη» την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου η οποία, όπως είπε, είναι προϊόν της «αρρωστημένης φαντασίας της πάσχουσας από διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια μηνύτριάς της». Ισχυρίστηκε ότι η εν διαστάσει πλέον σύζυγος του γιού της, πάσχει από χρόνια κληρονομική σχιζοφρένεια και ψυχωσική διπολική συνδρομή η οποία βρίσκεται σε έξαρση διότι πιστεύει ότι εξώθησε τον γιο της να ζητήσει τη λύση του γάμου του μαζί της γι’ αυτό και επανήλθε με νέα μηνυτήρια αναφορά 6 χρόνια μετά την αρχειοθέτηση της πρώτης.

Η 80χρονη μετά την απολογία της είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς όρους, αλλά μια άλλη πλευρά της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Πριν λίγες ημέρες συζητήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου οι αντίθετες αγωγές διαζυγίου που υπέβαλε το ανδρόγυνο στον απόηχο καταγγελιών της συζύγου, για την αποπλάνηση του παιδιού της από την μητέρα του συζύγου της. Οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύδονται κατηγορηματικά από τον σύζυγο, ο οποίος υποστηρίζει ότι η καταγγέλλουσα πάσχει από ψυχική νόσο, έχουν οδηγήσει σε κλονισμό της σχέσης τους και σε διακοπή της έγγαμης συμβίωσής τους ως και σε προστριβές μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ