Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σε εξέλιξη η δίκη για τον θάνατο της Κωνσταντίνας Αναγνώστη – Η κατάθεση της μητέρας της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε εξέλιξη η δίκη για τον θάνατο της Κωνσταντίνας Αναγνώστη – Η κατάθεση της μητέρας της

Με την φορτισμένη συναισθηματικά κατάθεση της μητέρας, ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Πρέβεζας η δίκη για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη.

Στο εδώλιο, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως κάθισε ο οδηγός ταξί, στο αυτοκίνητο του οποίου επέβαινε τον Νοέμβριο του 2014 η Κωνσταντίνα Αναγνώστη, που είχε μεταβεί από τα Ιωάννινα όπου διέμενε με τη μητέρα της, στους Αγίους Σαράντα προκειμένου να επισκεφθεί οδοντίατρο.

Κατά την επιστροφή της από την Αλβανία στα Ιωάννινα, το κορίτσι αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στο ταξί. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Η ακροματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας του κοριτσιού, η οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και αναμένεται να συνεχίσει στην επόμενη συνεδρίαση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μητέρα της 16χρονης που έχασε τη ζωή της, αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, επειδή φέρεται να “κάλυψε” τον φερόμενο ως δράστη, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου ταξιτζή.

Κατά την σύντομη παραμονή της στο βήμα του μάρτυρα, εξήγησε ότι είχε ζητήσει από τον κατηγορούμενο σύντροφό της να μεταφέρει την κόρη της στην Αλβανία, καθώς του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Στη συνέχεια περιέγραψε στο δικαστήριο, ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την κόρη της και αργά το απόγευμα της τηλεφώνησε ο κατηγορούμενος και της είπε πως το παιδί της βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Τότε, ξεκίνησε με άλλο ταξί για τους Άγιους Σαράντα και φτάνοντας στα επείγοντα του νοσοκομείου της ανακοίνωσαν ότι η κόρη της είναι νεκρή. Η μάρτυρας τόνισε πως η Κωνσταντίνα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ είπε πως δεν γνωρίζει εάν εκείνο το διάστημα η κόρη της είχε κάποια σχέση. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της, επισημαίνοντας ότι μετά τον χωρισμό τους, εκείνος δεν είχε καμία σχέση με τα παιδιά του και αντιθέτως τους ασκούσε με τον τρόπο του ψυχολογικό πόλεμο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ