Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σε τεταμένο κλίμα η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε τεταμένο κλίμα η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Με εντάσεις, λεκτικές επιθέσεις και αντεγκλήσεις ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Έπειτα από αρκετές αναβολές, και τη «μεσολάβηση» της δολοφονίας του φερόμενου ηθικού αυτουργού Άρμπερ Μπάκο, από τον φυσικό αυτουργό Ιμπραχήμ Μπραχιμάι, η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την πρώην σύντροφο του τελευταίου να καταθέτει ως μάρτυρας. Η 20χρονη κοπέλα έγινε αποδέκτης υβριστικών χαρακτηρισμών από τον πρώην σύντροφό της, καθώς αποκάλυψε στο ακροατήριο ότι ο Μπραχιμάι της είχε αναφέρει μετά το έγκλημα πως είχε λάβει εντολή από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι για να διαπράξει το φόνο.

«Ο Τέλης (Ιμπραχημ Μπραχιμάι) μου είπε ότι σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο και ότι την εντολή την είχε δώσει μέσα από τις φυλακές ο Κλόντι», ανέφερε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο να φωνάζει από το εδώλιο: «Φοβάται γι’ αυτό λέει Κλόντι, είναι αγράμματη δεν ξέρει. Είναι 20 χρόνων κοπέλα, φοβάται. Εγώ της έχω πει τον Όλντι (σσ: Ολντι Ντούλτσε) όχι για τον Κλοντι». Ωστόσο, η νεαρή κοπέλα επέμεινε στους ισχυρισμούς της και ο κατηγορούμενος άρχισε να την εξυβρίζει προσπαθώντας να πλησιάσει προς το μέρος της, κίνηση που απετράπη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα.

«Ακόμα με απειλείς;» του φώναξε η μάρτυρας, εξηγώντας στο δικαστήριο ότι δέχεται απειλές από εκείνον, από την ημέρα που έγινε γνωστή η κατάθεσή της κατά την ανακριτική διαδικασία. «Με παίρνει τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο. Ήθελε να αλλάξω την κατάθεση για τον Κλόντι», είπε η μάρτυρας, συμπληρώνοντας ότι τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας ο Ιμπραχήμ Μπραχιμάι της εξομολογήθηκε ότι είχε σκοτώσει τον Ζαφειρόπουλου, έχοντας μαζί του και τον καταζητούμενο Άλεξ Μάτα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εκείνη τη νύχτα, ο τότε σύντροφός της, της είχε πει ότι είχε πρόθεση να τον τραυματίσει και όχι να τον σκοτώσει.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ανιψιός του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο. Μάλιστα, είπε στους δικαστές ότι είχε παρατηρήσει τις προηγούμενες ημέρες ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από το γραφείο, ενώ αναγνώρισε τον καταζητούμενο Αλεξ Μάτα, ως τον άνδρα που στεκόταν έξω από το αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού.

Σημειώνεται, ότι πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της αποκαλούμενης μαφίας του Κορυδαλλού, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται σε συμβόλαιο θανάτου. «Είναι χωρίς αντίκρυσμα ο θόρυβος που έχει προκληθεί γύρω από το πρόσωπό μου, είναι πλασματική η εικόνα που δημιουργήθηκε για εμένα. Δεν έδωσα ποτέ εντολή ούτε για τον Ζαφειρόπουλο, ούτε για τον Μπάκο, ούτε για το περιστατικό στο Μικρολίμανο», ανέφερε μεταξύ άλλων. Σχετικά με την εκβίαση γνωστού δικηγόρου, υποστήριξε ότι απλώς ζήτησε πίσω τμήμα της αμοιβής του δικηγόρου, καθώς εν τέλει δεν παραστάθηκε σε υπόθεσή του, ενώ αιτήθηκε την κλήση του Α. Αραβαντινού ως μάρτυρα στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ