Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Σοβαρές καταγγελίες από τους φωτοτύπες των δικαστηρίων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοβαρές καταγγελίες από τους φωτοτύπες των δικαστηρίων

Σοβαρές καταγγελίες ακόμα και για φωτογραφικό διαγωνισμό ώστε να εκδιωχθούν από τα δικαστήρια, κάνουν οι ιδιώτες φωτοτύπες που βρίσκονται εκεί πάνω από 20 χρόνια.

Υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να εισέλθουν στο χώρο μεγάλες εταιρίες. Οι εργαζόμενοι στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο Αθηνών που έχουν 20 οικογένειες πίσω τους , ζουν ώρες αγωνίας μετά την προκήρυξη διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ (ταμείο Εθνικής Άμυνας) για την μίσθωση χώρων, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες τα φωτοτυπικά μηχανήματα.

Η ανακοίνωση

Οπως αναφέρουν :

«Εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ.

Καταγγέλλουν ως φωτογραφικό το διαγωνισμό μιλώντας για οικονομικά συμφέροντα

Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που πιέζουν να εκδιωχθούμε «νομιμοφανώς» από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία. Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος (!!!), ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου». Οι ήδη εργαζόμενοι εργάζονται με άδειες που τους έχουν χορηγηθεί από τον ΔΣΑ και έχουν επικυρωθεί από την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο. Καταγγέλλουν ότι επιχειρείται η εκδίωξη τους από τα δικαστήρια, με την εμφάνιση των ίδιων ως παράνομων. Υπέβαλλαν μάλιστα προσφυγή με την οποία ζητούν ανάκληση του διαγωνισμού η οποία θα συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ανακλήθηκε τρεις (!) φορές

Ο διαγωνισμός έχει ανακληθεί τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο άναψε εκ νέου το πράσινο φως για την διεξαγωγή του. Προχωρούν μάλιστα σε αποχή από τα καθήκοντά τους, ζητώντας την κατανόηση των δικηγόρων, των οποίων θα δυσχεράνουν το έργο, ενόψει και της έναρξης του νέου δικαστικού έτους. Από την πλευρά του ο ΔΣΑ, νοίκιασε 5 φωτοτυπικά μηχανήματα, τα οποία θα τοποθετηθούν στα κτίρια 2,5,7,9, και 12, και θα λειτουργούν με υπαλλήλους του συλλόγου, για την εξυπηρέτηση των μελών του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ