Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σπείρα απατεώνων τους πήρε και τα… ράσα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σπείρα απατεώνων τους πήρε και τα… ράσα!

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου της Πάτρας θα καθίσουν σήμερα 18 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε καρπωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά εξαπατώντας ανυποψίαστους συνταξιούχους ιερείς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι απατεώνες φέρεται ότι κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 450.000 ευρώ!

Τα μέλη της σπείρας, που δρούσε σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα, συνελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου 2014 κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών στην Πάτρα, την Αμαλιάδα και την Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Τα τηλεφωνήματα

Ο 37χρονος εγκέφαλος, αν και κρατούνταν στις Φυλακές Πάτρας για άλλες απάτες σε βάρος ιερωμένων, συνέχιζε απτόητος το έργο του! Μάλιστα, είχε αναλάβει να προσεγγίζει ο ίδιος τηλεφωνικά ιερείς, στους οποίους συστηνόταν ως ο πρωτοσύγκελος της εκάστοτε μητρόπολης!

Σε αυτά τα τηλεφωνήματα έπειθε τους ρασοφόρους να καταθέτουν διάφορα ποσά, δήθεν για τη διευθέτηση των υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους στα ασφαλιστικά ταμεία, τη διεκδίκηση μεγάλων χρηματικών ποσών από δικαστικές διαμάχες, ακόμη και για την καταβολή μεγάλων ποσών από ΕΣΠΑ για την ανέγερση ναών.

Ως γραμματέας ή απεσταλμένος της Μητρόπολης

Έπειτα, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ένας 34χρονος συνεργός του συναντούσε τους κληρικούς, στους οποίους παρουσιαζόταν ως γραμματέας ή απεσταλμένος της Μητρόπολης και τσέπωνε τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει με τον 37χρονο «πρωτοσύγκελο». Ένας 29χρονος και ένας 27χρονος πήγαιναν εναλλάξ με τον 34χρονο στα ραντεβού με τους ιερείς ως οδηγοί του και ταυτόχρονα φύλαγαν τσίλιες, ενώ μία 29χρονη παραλάμβανε από τα άλλα μέλη της οργάνωσης τα χρήματα για λογαριασμό του 37χρονου. Μάλιστα, για να δυσχεραίνουν την έρευνα των αστυνομικών για τον εντοπισμό τους και να καλύπτουν τα ίχνη τους, χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς αριθμούς κινητών και άλλαζαν συχνά τηλεφωνικές συσκευές.

Σε έρευνες που είχαν γίνει το 2014 στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 12.225 ευρώ, πέντε οχήματα, ένα πιστόλι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ