Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στα δικαστήρια για την επιμέλεια και τη διατροφή του εστεμμένου… σκύλου!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα δικαστήρια για την επιμέλεια και τη διατροφή του εστεμμένου… σκύλου!

Τι κι αν έχουν δει πολλά τα μάτια του όσα χρόνια ανεβαίνει στην έδρα; Μόλις έφτασε η στιγμή να εκφωνήσει μία υπόθεση διατροφής για… σκύλο καλλιστείων (!), ο έμπειρος δικαστής του Ειρηνοδικείου Αθηνών που κλήθηκε να δικάσει την εξαιρετικά ασυνήθιστη και συνάμα… αστεία υπόθεση δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα γέλια του!

Η αμηχανία του δικαστή

Οι δύο αντίπαλες πλευρές έφτασαν στο δικαστήριο αποφασισμένες να λύσουν τις διαφορές τους, ωστόσο, η αγωγή δεν συζητήθηκε ποτέ. Αξιολογώντας την ιδιαίτερη περίπτωση που είχε μπροστά του, ο ειρηνοδίκης αποφάσισε να δώσει αναβολή, σε μία προσπάθεια να βρεθεί έστω και την ύστατη στιγμή συμβιβαστική λύση. Όσοι, όμως, βρίσκονταν μέσα στην δικαστική αίθουσα και παρακολούθησαν τις τραγελαφικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν, δεν θα ξεχάσουν την αμηχανία που ένιωσε ο δικαστής τη στιγμή που έπρεπε να πάρει μια απόφαση ενώ, την ίδια ώρα, έκανε φιλότιμες προσπάθειες να διατηρήσει τη σοβαρότητά του και να μην βάλει τα γέλια!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», όλα ξεκίνησαν όταν το μεσήλικο ζευγάρι που ήταν μαζί πολλά χρόνια, αλλά δεν είχε παντρευτεί, αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους. Οι πρώην σύντροφοι, που και οι δύο είναι περίπου 50 χρόνων, χώρισαν ειρηνικά όλα τα κοινά αποκτήματά τους, ακόμα και κάποια αυτοκίνητα που είχαν αγοράσει το διάστημα που ήταν μαζί. Όταν, όμως, η κουβέντα έφτασε στον σκύλο ράτσας που είχαν στο σπίτι τους, το κλίμα έπαψε να είναι… πολιτισμένο!

Διαφωνία για το ύψος της… διατροφής

Αιτία της διαφωνίας τους ήταν το ύψος του ποσού της… διατροφής που θα  έπρεπε να καταβάλει ο 50χρονος στην πρώην σύντροφό του για το συμπαθές τετράποδο. Η 50χρονη είχε υπολογίσει σε 700 ευρώ (!) τις μηνιαίες δαπάνες για την διατροφή και τον καλλωπισμό του ζώου, το οποίο είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Ρουμανία και ανήκε σε μία ιδιαίτερα σπάνια ράτσα που συμμετέχει σε καλλιστεία σκύλων!

Σε αυτά περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, τα έξοδα για την ιατρική φροντίδα του τετράποδου, τον εμβολιασμό του, αλλά και για την περιποίηση των… άκρων του (πεντικιούρ) και το κομμωτήριό του, καθώς το τρίχωμά του ήταν αρκετά παχύ και κάθε δύο με τρεις μέρες χρειαζόταν περιποίηση! Επίσης, έκανε ανελλιπώς ειδικές ασκήσεις, ώστε να είναι σε θέση να συμμετέχει στους διαγωνισμούς. Αντιθέτως, ο 50χρονος προσδιόριζε το ανώτατο ποσό που απαιτούνταν για την φροντίδα του… εστεμμένου σκύλου στα 500 ευρώ, από τα οποία εκείνος θα κατέβαλλε τα μισά.

Παρέλαβε έκπληκτος μια αγωγή

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι δύο πλευρές διαφωνούσαν στο ύψος της διατροφής, ώσπου μια μέρα ο 50χρονος έλαβε έκπληκτος μια αγωγή από την πρώην συμβία του. Με αυτήν, η τελευταία τού ζητούσε να τής δώσει κάποια πράγματα τα οποία φέρεται ότι δεν είχε επιστρέψει, ενώ τον καλούσε είτε να της καταβάλλει το ποσό των 5.000 ευρώ για να του παραχωρήσει τον σκύλο, είτε να της πληρώνει 350 ευρώ κάθε μήνα για τα πάγια έξοδα του ζώου!

Όπως αναφέρθηκε, η αγωγή δεν συζητήθηκε ποτέ. Το πρώην ζευγάρι αποφάσισε τελικά να λύσει τη διαφορά με τη σύναψη ενός ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο όριζε πως ο σκύλος θα… μεταβιβαζόταν στον 50χρονο, αλλά αντί ποσού μικρότερου από αυτό που ζητούσε στην αγωγή της η γυναίκα!

«Η αξίωση ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού για διατροφή ενός κατοικίδιου ζώου στην σημερινή εποχή, είναι αν μη τι άλλο προκλητική. Ευτυχώς, η ψυχραιμία του δικαστικού λειτουργού οδήγησε στην εξωδικαστική επίλυση της  διαφοράς», δήλωσε ο δικηγόρος του εναγόμενου Αριστείδης Καραμπασιάδης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ