Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στο εδώλιο για τη βεντέτα που σκότωσε τον Γιώργο Σαρακίνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο για τη βεντέτα που σκότωσε τον Γιώργο Σαρακίνη

Μία βεντέτα που ξεκίνησε από τους γονείς και «πέρασε» στα παιδιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 37χρονος Γιώργος Σαρακίνης, αναβιώνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας.

Στο εδώλιο κάθονται σήμερα δύο 34χρονοι που κατά περίσταση κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για συναυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράνομη οπλοκατοχή. Και οι δύο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους ενώπιον του τακτικού ανακριτή.

20 χρόνια βεντέτα

Ήταν Αύγουστος του 2017, όταν ο πυγμάχος Γιώργος Σαρακίνης έπεφτε νεκρός στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Καλαμακίου από βόλι κυνηγετικής καραμπίνας. Σύμφωνα με το pelop.gr, ο πατέρας του θύματος είχε σκοτώσει τον πατέρα του δράστη πριν περίπου 20 χρόνια, έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών. Ωστόσο, οι κόντρες των δύο οικογενειών δεν σταμάτησαν. «Υπήρχαν περιπτώσεις όπου συγγενείς του πρώτου θύματος της βεντέτας πυροβολούσαν με καραμπίνα εναντίον των παιδιών του δολοφόνου» ανέφεραν μαρτυρικές καταθέσεις.

Αν και πέρασαν πολλές δεκαετίες φαίνεται πως το μίσος δεν μπόρεσε να σβηστεί. Αντιθέτως, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ακόμη και σε τυχαίες συναντήσεις τους στο νησί διαπληκτίζονταν. Αυτό φέρεται να συνέβη και μία ημέρα πριν το φονικό, όταν ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός συνάντησε το θύμα στην πλατεία της Ζακύνθου.

Κατά την κατηγορία, υπήρξε έντονη αντιδικία, η οποία έγινε αντιληπτή από τους γύρω τους. Μάλιστα, την προηγούμενη μέρα, εμφανίζεται να είπε πει στην σύζυγο του και στα παιδιά του να φύγουν από το νησί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ