Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στο εδώλιο ο αδελφοκτόνος των Τρικάλων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο ο αδελφοκτόνος των Τρικάλων

Σε δίκη παραπέμπεται ο 69χρονος που αφαίρεσε τη ζωή του αδελφού του στις 25 Αυγούστου του 2017 στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα που τον στέλνει στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Ένα εξώδικο που έφτασε εκείνο το πρωινό στα χέρια του θύματος, τον οδήγησε στο θάνατο από το όπλο του αδελφού του, μπροστά στα μάτια της συζύγου του, αλλά και κάποιον γειτόνων, με την οικογένεια του αδικοχαμένου άντρα να αναμένει πλέον τη δικαίωση. 

Η περιουσία τους χώρισε

«Οι σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών ήταν για πολλά χρόνια διαταραγμένες, εξαιτίας περιουσιακών και προσωπικών διαφορών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά εντάσεις και επεισόδια μεταξύ των δύο οικογενειών» αναφέρεται στο βούλευμα και περιγράφεται στη συνέχεια το μοιραίο πρωινό της 25ης Αυγούστου, όταν το θύμα με τη σύζυγό του βρέθηκαν έξω από το σπίτι του κατηγορουμένου για να διαμαρτυρηθούν για την εξώδικη διαμαρτυρία που είχαν μόλις λάβει. «Ακολούθησε έντονη λογομαχία μεταξύ του ζεύγους και του κατηγορουμένου εκατέρωθεν της κλειδωμένης συρόμενης αυλόπορτας. Ο κατηγορούμενος και ο αδελφός του κρατούσαν από ένα δίκρανο (σσ: γεωργικό εργαλείο) και προσπαθούσαν να χτυπήσουν ο ένας τον άλλο» αναφέρεται στο δικόγραφο, ενώ λίγο αργότερα περιγράφονται λεπτό προς λεπτό το σκηνικό της δολοφονίας.

Πριν τη λήξη της λογομαχίας και των επιθετικών ενεργειών ο κατηγορούμενος φώναξε στον αδελφό του «θα σε σκοτώσω, θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα», ενώ το θύμα απευθυνόμενο προς τη σύζυγό του φώναζε «πάρε την αστυνομία, σήμερα θα γίνει φόνος». Την ώρα που η σύζυγος του θύματος προσπαθούσε να τον απομακρύνει από το σημείο, ο κατηγορούμενος μπήκε στο σπίτι του και πήρε ένα δίκαννο όπλο, το οποίο όπλισε με δύο φυσίγγια. Αν και ο θύτης με την σύζυγό του είχαν ήδη απομακρυνθεί και είχαν πάρει τη στροφή προς το δικό τους σπίτι, «ο κατηγορούμενος ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο δόλο δύο φορές προς την κατεύθυνση που βρισκόταν το ζευγάρι, με την κάννη του όπλου ελαφρώς σηκωμένη προς τα πάνω». 

“Είχε σκοπό να τον σκοτώσει”

Αποτέλεσμα της κίνησής του ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του αδελφού του, αλλά και ο τραυματισμός της συζύγου του.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας

Ωστόσο, όπως γλαφυρά περιγράφεται στο βούλευμα, “μετά τους πυροβολισμούς το θύμα και η σύζυγός του κατάφεραν να περπατήσουν μέχρι την είσοδο του σπιτιού τους, όπου τελικά το θύμα έπεσε στο έδαφος”. Αν και ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του στον ανακριτή ότι πυροβόλησε στον αέρα, οι μαρτυρίες των γειτόνων τον διέψευσαν. «Είδα το δράστη να εξέρχεται στην αυλή του σπιτιού του και να κρατάει ένα κυνηγετικό όπλο και να πυροβολεί δύο φορές, με κατεύθυνση προς τη γωνία του μαντρότοιχου, όπου βρίσκονταν απομακρυσμένοι το θύμα και η γυναίκα του. Το όπλο το κρατούσε σε τέτοια θέση που σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι έριχνε εκφοβιστική βολή, δηλαδή «στον αέρα», είχε καταθέσει χαρακτηριστικά ένας γείτονας. 

«Με βάση του βούλευμα περιμένουμε να ορισθεί δικάσιμος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, το οποίο θα δικάσει τον αδελφοκτόνο. Από το βούλευμα προκύπτει ξεκάθαρα η πρόθεση του κατηγορουμένου να αφαιρέσει τη ζωή του αδελφού του και μάλιστα για ασήμαντη αιτία. Η οικογένεια περιμένει από την Δικαιοσύνη την δικαίωσή της», αναφέρει στο «Έθνος» ο Απόστολος Λύτρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ