Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στο εδώλιο 63χρονος για 400 παπαγάλους και 5 κροκόδειλους! 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο 63χρονος για 400 παπαγάλους και 5 κροκόδειλους! 

Κατηγορούμενος για κατοχή ειδών άγριας πανίδας χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια είναι ένας 63χρονος στη Ρόδο, ο οποίος παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση στο ακροατήριο. Κατά την έρευνα του μικτού κλιμακίου ελέγχου που συγκροτήθηκε (Τελωνείο, ΔΟΥ και Διεύθυνση Δασών), βρέθηκαν στην αγροικία του περίπου 400 παπαγάλοι και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εγκαταστάσεις για την εκτροφή τους, 11 παπαγαλάκια και 12 φίδια (πύθωνες και βόες).

Αν και βρέθηκαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι εκτροφείου, ο 63χρονος φέρεται να μην διέθετε τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιητικά και δεν τηρούσε βιβλίο – μητρώο στο οποίο ήταν καταχωρημένο το ζωικό κεφάλαιο της εκτροφής αλλά και τα προβλεπτόμενα υγειονομικά και κτηνιατρικά παραστατικά.

Σελίδα στο διαδίκτυο

Ο 63χρονος, που διατηρεί σελίδα στο διαδίκτυο ως έμπορος ζώων, τον Ιούλιο του 2017 προσπάθησε να παραλάβει δέμα από το αεροδρόμιο της Ρόδου. Εκεί διαπιστώθηκε από τελωνειακούς υπαλλήλους ότι με πτήση της εταιρείας Air Berlin από το Άμστερνταμ, αφίχθη συνοδευόμενο με αεροπορική φορτωτική ένα δέμα με 5 κροκόδειλους του είδους Caiman.

Ο παραλήπτης γνωστοποίησε στους τελωνειακούς ότι δεν απαιτείτο πιστοποιητικό για την μεταφορά των ερπετών και ζήτησε να μεταφερθούν άμεσα διότι κινδύνευε η ζωή τους. Τα ζώα του παραδόθηκαν μέχρι να ελεγχθεί αν πράγματι απαιτείτο πιστοποιητικό για την μεταφορά τους και κατασχέθηκαν την επόμενη ημέρα στην προαναφερόμενη αγροικία. Οι κροκόδειλοι ήταν σε τρείς δεξαμενές με νερό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ