Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Συγκαλείται τέλος Νοεμβρίου η Ολομέλεια εφετών για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκαλείται τέλος Νοεμβρίου η Ολομέλεια εφετών για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς epaselect GREECE WILDFIRES
Στις 21  Νοεμβρίου  2019 αναμένεται τελικά η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Αθήνας προκειμένου να αποφασίσει αν θα ανατεθεί ή όχι σε ειδικό εφέτη ανακριτή, η ανάκριση για την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, με την εκατόμβη νεκρών συνανθρώπων μας και τις ανυπολόγιστες ζημίες σε περιουσίες αλλά και σε καμμένη γη.
Η σύγκληση της Ολομέλειας με αντικείμενο τη δικογραφία για την φονική πυρκαγιά, είναι η δεύτερη που προγραμματίζεται, καθώς έχει προηγηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου η ματαίωση της Σύγκλησης της Ολομέλειας, λόγω έλλειψης απαρτίας.
Το αίτημα προς την Ολομέλεια έχει υποβάλει από τις 18 Σεπτεμβρίου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Μωραϊτάκης, ο οποίος επικαλούμενος τη σοβαρότητα, την εξαιρετική φύση και την εξαιρετική απήχηση της υπόθεσης, ζήτησε την ανάθεση της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο στο Εφετείο, ώστε να την χειριστεί Εφέτης Ανακριτής και επίκουρός του.
Με ανακοίνωση του ο συνήγορος της Βαρβάρας Φύτρου, της οποίας η οικογένεια ξεκληρίστηκε στη διάρκεια της πυρκαγιάς, Βασίλης Καπερνάρος εκφράζει  “την πεποίθηση, ότι αυτή τη φορά θα καταστεί δυνατή η σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, θα υπάρξει απαρτία και θα αποφασιστεί η ανάθεση της υποθέσεως σε ειδικό εφέτη ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό και να γίνει ενδελεχέστερη αναζήτηση και αξιοποίηση του ποινικού αποδεικτικού υλικού, για την ουσιαστική διακρίβωση της αλήθειας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ