Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις του παππού και της γιαγιάς της Άννυ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγκλονίζουν οι καταθέσεις του παππού και της γιαγιάς της Άννυ

Με τις καταθέσεις του παππού και της γιαγιάς της 4χρονης Άννυ, η δολοφονία της οποίας είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Απρίλιο του 2015, ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο πατέρας της Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ αρνήθηκε ότι τη δολοφόνησε, παραδέχθηκε όμως ότι τεμάχισε το πτώμα, όπως και στον πρώτο βαθμό. Μάλιστα, ο συνήγορός του, δήλωσε ότι θα ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει, σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Πρωτόδικα, ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του και φερόμενος συνεργός του Νικολάι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η μητέρα της Δημητρίνα Μπορίσοβα, που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, σε 6 χρόνια με αναστολή στην έφεση.

Η γιαγιά και ο παππούς της άτυχης Άννυ και γονείς της Δημητρίνας Μπορίσοβα υποστήριξαν ότι έμαθαν για την εξαφάνιση της Άννυ από τη μητέρα του παιδιού και για τη δολοφονία της από την τηλεόραση. Λίγο αργότερα, βέβαιη εμφανίστηκε στο δικαστήριο η μητέρα του Στανισλάβ Μπακάρτζιεφ, τονίζοντας ότι ο γιος της δεν δολοφόνησε την κόρη του. «Είναι καλό παιδί που εμπλέκεται με κακές παρέες, δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι το παιδί χάθηκε. Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας έκανε κάτι», είπε η μάρτυρας.

Για την κατάσταση της μητέρας της 4χρονης μίλησε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας. «Όταν έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού της η κατηγορούμενη ήταν εξαντλημένη, ήθελε να αυτοκτονήσει. Είδα μια γυναίκα διαλυμένη, καταρρακωμένη. Εξέφρασε τον πόνο της με το κλάμα και την απελπισία της. «Φέρτε μου το παιδί πίσω, πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια, μου έλεγε. Κατηγορούσε τον εαυτό της γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι το παιδί της μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη με τον πατέρα της».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ