Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθησαν για 8,5 κιλά ναρκωτικών και είναι ελεύθεροι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθησαν για 8,5 κιλά ναρκωτικών και είναι ελεύθεροι

Ποινή μετατρέψιμη επέβαλλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων λόγω αναγνώρισης ελαφρυντικού τοξικομανίας σε έναν και μετατρέψιμη σε δεύτερο  κατηγορούμενο για φερόμενο κύκλωμα διακίνησης 8,5 κιλών ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση ποσότητα ηρωίνης 5,5 κιλών (και μικρή ποσότητα ινδικής κάνναβης)  αλλά και πώληση 3 τουλάχιστον ακόμη κιλών ηρωίνης η οποία εντοπίστηκε τον Ιούλιο του 2017.

Η σύλληψη των συνολικά 5 κατηγορουμένων έγινε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και οι ποσότητες ναρκωτικών αποθηκεύονταν στα σπίτια των κατηγορουμένων. Από εκεί τις διακινούσαν σε  σε τοξικομανείς στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Η κατηγορία αφορούσε τη σύσταση συμμορίας τον Ιούλιο του 2017,  με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα της αγοράς, κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και πώλησής τους.

Ο δικηγόρος Ι.  Γλύκας

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλλε  σε έναν εκ των κατηγορουμένων ποινή φυλάκισης 5 ετών, μετατρέψιμη για τα αδικήματα της συμμορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της τοξικομανίας,  και σε άλλον συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις πράξεις της συμμορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χορηγώντας του αναστολή στην έφεση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 2 κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας και Ευαγγελία Καπλανίδου δήλωσαν:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα και τόνισαν ότι οι εντολείς τους τιμωρήθηκαν στο μέτρο που έπρεπε και φυσικά ανάλογα με το βαθμό συμμετοχής τους. Η Δικαιοσύνη επιτέλεσε σωστά το έργο της».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ