Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Συνεχίζουν τις απολογίες τους οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνεχίζουν τις απολογίες τους οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Με τις απολογίες των πρώην χρυσαυγιτών βουλευτών Χρυσαβαλάντη Αλεξόπουλου και Γεώργιου Γερμενή, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής.

Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη έχει μπει στην τελική ευθεία από τις 2 Οκτωβρίου με την έναρξη των απολογιών των πρώην βουλευτών της Χρυσής αυγής με πρώτη την απολογία του Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος δήλωσε «Ελλην εθνικιστής, οπαδός του μεγάλου Ιωάννου Μεταξά» και είπε ότι θεωρεί ταπείνωση να απολογηθεί και επιφυλάχθηκε να εκθέσει τα πραγματικά περιστατικά κατά την αγόρευσή του καθώς είναι δικηγόρος. Ωστόσο στη συνέχεια απάντησε σε όσες ερωτήσεις της έδρας έκρινε «ότι χρήζουν απαντήσεως».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «δεν έχει καμία σχέση με τους ναζί, είναι εξοβελιστέοι αν υπάρχουν τέτοιοι», αλλά τόνισε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός τα «πήγε καλά κοινωνικά στην Γερμανία αλλά εξετράπη εις ιμπεριαλισμόν».

Αναφερόμενος στο «στυγνό έγκλημα στην Αμφιάλη» -εννοώντας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- είπε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος «αποκλείεται να έδινε εντολή για βιαιοπραγίες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ