Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Συνεχείς οι διακοπές στη δίκη για την ασέλγεια κατά 13χρονης μαθήτριας 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνεχείς οι διακοπές στη δίκη για την ασέλγεια κατά 13χρονης μαθήτριας 

Από διακοπή σε διακοπή πάει η εκδίκαση της υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος μιας μαθήτριας ηλικίας 13,5 ετών το καλοκαίρι του 2016 στο Ηράκλειο.

Για την υπόθεση κατηγορείται ένας Κρητικός τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού εντός του επαγγελματικού του χώρου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου επρόκειτο να αρχίσει στις 8 Μαρτίου για την Παρασκευή 22 Μαρτίου, μετά από τρεις αναβολές. Η δίκη διακόπηκε καθώς δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκονται στο δικαστήριο συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Δεν είχε δικηγόρο

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος προσήλθε πάλι στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης, χωρίς να συνοδεύεται από κάποιον δικηγόρο λόγω όπως ανέφερε επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Ο κατηγορούμενος ζήτησε νέα αναβολή της δίκης, ωστόσο το αίτημα του απορρίφθηκε. Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, μιλώντας  στη “Νέα Κρήτη”, η πλευρά της πολιτικής αγωγής έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις» εκ μέρους του κατηγορουμένου, προκειμένου κερδίσει χρόνο.

«Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι οι μεθοδεύσεις του κατηγορουμένου για να παρακωλύσει ή να αναβάλει τη δίκη έχουν ήδη υπερβεί τα επιτρεπτά δικονομικά πλαίσια. Και ως καθ’ υπέρβαση ενέργειες θα αντιμετωπίζονται πλέον από το δικαστήριο. Άλλωστε, και το ίδιο το δικαστήριο τού έχει καταστήσει (σ.σ. του κατηγορούμενου) σαφές ότι η ανοχή του απέναντι σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις εξαντλείται», ανέφερε με νόημα στην εφημερίδα ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Νίκος Καραγιάννης.

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2017, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου – και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί στις Αρχές, το καλοκαίρι του 2016, ένα κορίτσι ηλικίας τότε περίπου 13,5 ετών μετέβη στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορουμένου συνοδευόμενο από τη μητέρα του. Η μικρή είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς της να απευθυνθούν στον επίμαχο επαγγελματία.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανήλικης μαθήτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέστησε στους γονείς της μικρής – εκτός από την τοποθέτηση ορθοπεδικού κηδεμόνα – την εφαρμογή της μεθόδου της ηλεκτροθεραπείας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κατηγορούμενος – χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου – φέρεται να προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος της ανήλικης.

Να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα

Ο τεχνικός φέρεται να είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω, ενώ στη συνέχεια φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση.

Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο τεχνικός επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, για να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας. Αντ’ αυτού, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της ανήλικης, παρά προέβη – σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες – σε μια άκρως σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου.

Τα όσα φέρονται να έγιναν στο εξεταστήριο του κατηγορουμένου περιήλθαν εις γνώσιν των γονιών του παιδιού, αφού το τελευταίο αποφάσισε να μιλήσει στη μεγαλύτερη αδερφή του. Η μικρή φέρεται να εξιστόρησε στην αδερφή της όλα όσα συνέβησαν μέσα στο εξεταστήριο, με αποτέλεσμα η τελευταία να ενημερώσει – έντρομη – τους γονείς τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ