Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τέλος στην αντιδικία για την ημερίδα που… μετατράπηκε σε Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέλος στην αντιδικία για την ημερίδα που… μετατράπηκε σε Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ

Τέλος στην αντιδικία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με τους «Οικολόγους Πράσινους», 11 χρόνια μετά την ημερίδα που… μετατράπηκε σε Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, μπήκε πριν λίγες ημέρες.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ματαίωσε την αγωγή που είχε καταθέσει το πανεπιστήμιο το 2010, ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη και για φθορές που σημειώθηκαν στις εγκαταστάσεις ύψους 40.000 ευρώ.

Και αυτό γιατί όπως ανέφερε στο σχετικό δικόγραφο, οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου είχαν συμφωνήσει στη διενέργεια επιστημονικής ημερίδας για την πληροφόρηση γύρω από τις εξαρτήσεις από ουσίες, τελικά όμως, διοργανώθηκε τελικά «Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ», στο οποίο σημειώθηκαν και επεισόδια.

Συγκεκριμένα, κατά την αγωγή το πανεπιστήμιο το 2008 παραχώρησε άδεια χρησιμοποίησης του αμφιθεάτρου και των προαύλιων ανοιχτών χώρων του πανεπιστημίου, για την πραγματοποίηση Επιστημονικής Ημερίδας – διήμερο πληροφόρησης και πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις.

Όπως αναφερόταν στην αίτηση των Οικολόγων Πρασίνων:

«Στόχος των εκδηλώσεων (ήταν) η ευαισθητοποίηση της νεολαίας γύρω από να πολύ σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζεται ακόμα ως ταμπού από την ελληνική κοινωνία, το ζήτημα της ευρύτατης κατανάλωσης και των επιπτώσεων της εξάρτησης από τοξικές ουσίες και τα παράνομα κυκλώματα που τις διακινούν». Μάλιστα, οι εκπρόσωποι διαβεβαίωσαν πως «οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με κάθε σεβασμό στο περιβάλλον και θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την αποκομιδή και ανακύκλωση των απορριμάτων».

Ωστόσο, αν και οι Οικολόγοι Πράσινοι έφεραν «την ευθύνη για την καλή διοργάνωση και την ομαλή εξέλιξη της εκδήλωσης, εν τούτοις ανέχθηκαν από αποκλειστική υπαιτιότητας τους και μόνο και, από βαρεία αμέλεια να εξελιχθεί σε «Καναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ» και να λάβουν χώρα τα γεγονότα, μην καταβάλλοντας οποιαδήποτε προσπάθεια να τα εμποδίσουν».

Ποια ήταν τα γεγονότα;

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, τα ξημερώματα μεσούσης της ημερίδας 30 – 40 άγνωστα άτομα, συμμετέχοντες στο 4ο Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό που πραγματοποιείτο με τη συμμετοχή 3.000 περίπου ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη, κουκούλες και μαντήλια, εξήλθαν του πανεπιστημίου και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ πέτρες και ξύλα εναντίον των παρευρισκόμενων αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα, -κατά την αγωγή- διέρρηξαν αίθουσες, κλάπηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ενώ έγιναν σημαντικές καταστροφές στα κτίρια, με τη ζημία να ανέρχεται στα 30.000 ευρώ. Τέλος, από το πανεπιστήμιο είχε ζητηθεί και αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ για βλάβη στο κύρος του, αφού οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν έμειναν πιστοί στην αίτησή τους, μετατρέποντας, όπως αναφέρεται, την ημερίδα σε Κανναβικό Φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ