Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τέσσερις μήνες με αναστολή σε 95χρονο για ρευματοκλοπή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέσσερις μήνες με αναστολή σε 95χρονο για ρευματοκλοπή

Χωρίς να έχει ιδέα, ένας 95χρόνος από τη Δυτική Λοκρίδα Λαμίας βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της κλοπής ρεύματος και μάλιστα κάτ’ εξακολούθηση. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η υπεράσπιση του.

Ο 95χρόνος καταδικάστηκε απο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή καθώς από 14/1/14 έως 13/5/14 φέρεται να ζημίωσε την ΔΕΗ με 678,96 KW.

Όπως ανέφερε η υπεράσπιση του στο δικαστήριο, ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος (δεν παραβρέθηκε στη δίκη) δεν είχε ιδέα για το θέμα και υπεύθυνος για την ρευματοκλοπή -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 95χρόνου- είναι ο ενοικιαστής του οικήματος (αποθήκη) όπου βρισκόταν ο μετρητής του ρεύματος. Ο ενοικιαστής φέρεται να έμενε εκεί προσωρινά και είχε αναλάβει να πληρώνει μόνος του το ρεύμα που θα κατανάλωνε. Ωστόσο, προκειμένου να μην βάλει το χέρι στη τσέπη, είχε περάσει μία οδοντογλυφίδα στον μετρητή που εμπόδιζε να γυρίζει ο περιστρεφόμενος δίσκος και να καταγράφεται η κατανάλωση του ρεύματος.

Η ηλεκτρική ενέργεια που εκλάπη και το ποσό που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατανάλωση δεν είναι σημαντικά, ωστόσο η παράβαση ήταν δεδομένη και τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο. Αυτό οδήγησε και στην καταδίκη του 95χρόνου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ