Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το “κατηγορώ” των γονιών στη δίκη του «δράκου με το φλάουτο»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το “κατηγορώ” των γονιών στη δίκη του «δράκου με το φλάουτο»
Με τις συγκλονιστικές καταθέσεις των γονέων των ανηλίκων κοριτσιών σε βάρος των οποίων κατηγορείται ότι ασελγούσε ο καθηγητής μουσικής και διακεκριμένος φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ξεκίνησε η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο 62χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς πριν από ένα χρόνο αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του σε βάρος δυο ανήλικων μαθητριών του ηλικίας 9 και 11 ετών.  Ο πατέρας της 11χρονης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι παρά τα πρώτα παράπονα της κόρης του, δεν μπόρεσε να την πιστέψει εξαιτίας της φήμης του δασκάλου, καταλήγοντας ότι διόρθωνε τη στάση του σώματός της.
«Θεωρήσαμε επειδή ήταν άτομο υπεράνω υποψίας και τον εμπιστευόμασταν απόλυτα ότι οι κινήσεις αυτές είχαν να κάνουν με τη στάση του σώματος. Στο επόμενο μάθημα επικαλέστηκε αδιαθεσία και μεθεπόμενο, γύρισε πίσω πολύ αναστατωμένη και μας είπε τρεμάμενη πολλά περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος» είπε ο πατέρας, περιγράφοντας στη συνέχεια όσα συνέβησαν στην κορούλα του.
Οι περιγραφές των γονιών ήταν συγκλονιστικές για όσα βίωσε η κορούλα τους
«Μας είπε ότι έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της και τη θώπευε με πρόσχημα να της βάλει μέσα τη φανέλα. Έβαλε το χέρι του στους μηρούς και το δάχτυλο του στα γενετική της όργανα. Έβαλε το χέρι της στα όργανα του και τη ρώτησε αν της αρέσει. Την έβαλε να καθίσει με τα πόδια ανοιχτά και την τράβηξε φωτογραφίες. Της είπε ότι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και να μην μας πει τίποτα» εξήγησε στο δικαστήριο και συνέχισε λέγοντας πως η μικρή δέχεται βοήθεια από ψυχολόγο και έχει φοβία «ότι θα ελευθερωθεί ο κατηγορούμενος και θα στραφεί εναντίον της».
“Πετιέται στον ύπνο της”
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κατάθεση της μητέρας της 9χρονης μαθήτριας του καθηγητή. «Το παιδί από το Πάσχα και μετά δεν ήθελε να πηγαίνει στα μαθήματα. Έλεγε ότι βαρέθηκε και κουράστηκε. Εκ των υστέρων μου είπε ότι την θώπευε ότι της έλεγε ότι την αγαπάει τη θώπευε στο στήθος στα οπίσθια και στα γεννητικά όργανα και μέσα και έξω από τα ρούχα. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνεται μια φρικτή πράξη από έναν ενήλικα σε ένα παιδί σε ένα ωδείο γεμάτο κόσμο. Έκτοτε δεν θέλει να κοιμάται μόνη της και στις κοινωνικές μας συναναστροφές δεν θέλει καθόλου να μιλήσει σε μεγαλύτερους άνδρες». Μάλιστα, όπως κατέθεσε και ο πατέρας της 9χρονης «πλέον δε σβήνει το φως ποτέ, κατά τη διάρκεια της νύχτας πετιέται και δεν θέλει να κοιμάται ποτέ μόνη».
Πράο, ευγενικό και φιλάνθρωπο περιέγραψαν στο δικαστήριο τον κατηγορούμενο οι μάρτυρες υπεράσπισης.
«Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, υπήρξα μαθήτρια του, τον επισκέπτομαι πολύ συχνά στη φυλακή. Είναι ο καλύτερος μουσικός του πλανήτη μας. Δεν έχει βία μέσα του. Πίστευε ότι δεν έκανε κάτι κακό ένιωθε ότι έδινε στοργή. Είναι πραγματικά συντετριμμένος, δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτεται τα παιδιά του. Είχε επι 60 χρόνια έναν βίο ηθικό, θα ήθελε αν μπορούσε να σβήσει το εξάμηνο αυτό από τη ζωή του , θέλει να τιμωρηθεί. Έχει προσφέρει παρά πολλά στο κοινωνικό σύνολο» ανάφερε μια φίλη και παλιά του μαθήτρια, προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου της έδρας.
«Έχει προσφέρει πολλά… Μην το λέτε αυτό κι εγώ μπορεί να έχω προσφέρει πολλά και πριν έρθω εδώ να πέταξα τη γυναίκα μου από το παράθυρο!» σχολίασε ο Πρόεδρος.
«Αν έπαιρνε αγωγή δε θα είχε φτάσει εκεί»
Για σύνδρομο που επιδρά στην συμπεριφορά του κατηγορουμένου έκανε λόγο ο ψυχίατρος που κατέθεσε στο δικαστήριο· υποστηρίζοντας ότι «αν έπαιρνε αγωγή δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο». Από τις εξετάσεις του κατηγορουμένου εμφανίζονται μικρό εμφράγματα, τα οποία -κατά τον ψυχίατρο- «δίνουν έναν συγκεκριμένο σύνδρομο του μετωπιαίου λωβού, το οποίο επιδρά στην κρίση και την συμπεριφορά». Ο μάρτυρας σχολίασε ότι ο κατηγορούμενος έχει πλήρη μεταμέλεια για τις πράξεις του, αλλά και πως τη στιγμή που δρούσε δεν έμπαινε στη διαδικασία της συναίσθησης. Η δίνη συνεχίζεται τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ