Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Οι φύλακες, οι φροντιστές και η ομερτά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Λεμπιδάκη: Οι φύλακες, οι φροντιστές και η ομερτά

Με τον φόβο ζουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, όπως ανέφεραν χθες ενώπιον του δικαστηρίου οι δικηγόροι τους. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε στο Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, λίγες ημέρες αφότου η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή και των 12 που κάθονται στο εδώλιο.

Σε μία προσπάθεια αποδόμησης τού κατηγορητηρίου, οι συνήγοροι προσπάθησαν να διαχωρίσουν τον ρόλο τού φύλακα από του φροντιστή, λέγοντας ότι ο απλός φροντιστής δεν πρέπει να κατηγορείται για αρπαγή και κατακράτηση.

Ελλιπή στοιχεία

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του ένατου κατηγορουμένου (ενός εκ των τεσσάρων που δεν έχουν προφυλακιστεί), έκανε λόγο για ελλιπή στοιχεία και υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν αναγνωρίστηκε από τον 55χρονο Κρητικό επιχειρηματία. Είπε, επίσης, ότι στο σπίτι του κατηγορούμενου δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα αλλά και ότι το μοναδικό πράγμα που τον συνδέει με την απαγωγή Λεμπιδάκη είναι οι φωτογραφίες που υπάρχουν με το φορτηγάκι του και η κατηγορία ότι ο πελάτης του αγόρασε κάρτα για το κινητό τηλέφωνο. Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε για τον κατηγορούμενο ότι αν όντως ήταν ένοχος δεν θα πήγαινε μόλις τον κάλεσαν στην αστυνομία για να παραδώσει προς έρευνα το όχημά του και μάλιστα μέσα σε μισή ώρα παρά το γεγονός ότι του έδωσαν χρονικό περιθώριο μέχρι την άλλη ημέρα.

Οι συνήγοροι έκαναν λόγο και για την ύπαρξη «ομερτά» (κώδικα σιωπής) από πλευράς των κατηγορουμένων αφήνοντας αιχμές και για την αστυνομία, καθώς όπως είπε δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί η ΕΛΑΣ να μην μπορεί να εξιχνιάσει νωρίτερα την υπόθεση, αλλά αντ’ αυτού να κρατείται ο Λεμπιδάκης όμηρος επί μισό χρόνο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ