Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Φυλάκιση ενός έτους σε 71χρονο γιατί χτύπησε με γκλίτσα συγχωριανό του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλάκιση ενός έτους σε 71χρονο γιατί χτύπησε με γκλίτσα συγχωριανό του

Ένας καβγάς μεταξύ δύο ανδρών για το που θα βόσκουν τα ζώα τους και η επίθεση του ενός στον άλλο με γκλίτσα τους οδήγησε στα δικαστήρια.

Ο 71χρονος που άρπαξε τη γκλίτσα του και επιτέθηκε στο γείτονά του καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 66χρονου, ιδιοκτήτη αγροτικής έκτασης.

Το επεισόδιο είχε λάβει χώρα στις 19 Μαρτίου του 2014, σε αγροτική έκταση της Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 71χρονος επιτέθηκε κατά του 66χρονου και με μια ξύλινη γκλίτσα μήκους περίπου ενός μέτρου, του κατάφερε αλλεπάλληλα δυνατά χτυπήματα στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού του και στον δεξιό αγκώνα του χεριού του, προκαλώντας του θλαστικό τραύμα κεφαλής, κάκωση αγκώνα, κάκωση θώρακος, καθώς και κακώσεις σε άλλα σημεία του σώματός του.

Μάλιστα, ο 71χρονος προσπάθησε να επιτεθεί και με μαχαίρι που είχε πάνω του, αλλά δεν κατόρθωσε να το χρησιμοποιήσει, καθώς ο 66χρονος τον ακινητοποίησε, με αποτέλεσμα το μαχαίρι να του πέσει από το χέρι.

Δευτερόλεπτα μετά τον καβγά, ο 71χρονος τράπηκε σε φυγή. Κατά την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος απολογούμενος παραδέχθηκε το λάθος που έκανε και φέρεται να δήλωσε ότι δεν έπρεπε να φθάσουν σ’ αυτό το επεισόδιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ