Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Χανιά: Καταδικάστηκαν για ομαδικό βιασμό 13χρονης με νοητική υστέρηση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χανιά: Καταδικάστηκαν για ομαδικό βιασμό 13χρονης με νοητική υστέρηση

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκρινε ένοχους δύο Χανιώτες, 52 και 37 ετών για τον ομαδικό βιασμό μιας 13χρονης εφήβου με νοητική στέρηση, από κοινού με 16χρονο φίλο τους, που έχει ήδη καταδικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων.

Ο 52χρονος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο 37χρονος σε 5 χρόνια φυλάκιση, αλλά λόγω μειωμένου καταλογισμού θα παραμείνει ελεύθερος υπό κοινωνική επιτήρηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του cretalive.gr.

Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2006 και καταγγέλθηκε λίγες ημέρες αργότερα, ενώ για να εκδοθεί η απόφαση, η υπόθεση χρειάστηκε να δικαστεί επτά φορές λόγω αλλαγών στη νομοθεσία.

Την ημέρα εκείνη η έφηβη έφυγε από το σπίτι της στα Χανιά περίπου στις 5 το απόγευμα και επέστρεψε στις 3.30 τα ξημερώματα, σε άθλια κατάσταση. Δύο ημέρες μετά διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο επειδή αισθανόταν πόνους στο στομάχι. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι τρεις άνδρες, είχαν οδηγήσει το κορίτσι σε ερημική παραλία όπου το βίασαν και οι τρεις διαδοχικά, ενώ οι άλλοι δύο το κρατούσαν ακινητοποιημένο. Στη συνέχεια την είχαν φορτώσει στο αυτοκίνητο του 40χρονου τότε, πρώτου κατηγορουμένου.

Ο συγκεκριμένος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με το συμβάν και δήλωσε καλός οικογενειάρχης ενώ στο πλευρό του κατέθεσε ο 23χρονος γιος του, που διέψευσε τα όσα είχαν ακουστεί νωρίτερα, για σειρά παρενοχλήσεων σε ανήλικα κορίτσια. Ο δεύτερος κατηγορούμενος παρουσίασε μια εντελώς άλλη εκδοχή της πραγματικότητας, χωρίς όμως να πείσει το Δικαστήριο.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη νοητική υστέρηση του κοριτσιού, την ηλικία του, την ορφάνια και την απόλυτη ελευθερία που βίωνε απ’ το σπίτι.

«Από εκεί αντλούσαν την αυτοπεποίθηση ότι θα μείνουν ατιμώρητοι» υποστήριξε, καταλήγοντας στο ότι θεωρεί «αδιανόητο αυτό το κορίτσι να έπλασε αυτήν την ιστορία, εμπλέκοντας τόσα πρόσωπα και τόσα χρόνια μετά να είναι σε θέση να την επαναλαμβάνει με τόση λεπτομέρεια».

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ