Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Γιατί δεν πάει να καταθέσει ο Γ. Αγγελής; Τι λένε πηγές του Αρείου Πάγου για το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί δεν πάει να καταθέσει ο Γ. Αγγελής; Τι λένε πηγές του Αρείου Πάγου για το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, όπως έκανε γνωστό με την τελευταία  αναφορά του που κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δεν προτίθεται να προσέλθει να καταθέσει στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής έρευνας  που ο ίδιος προκάλεσε με τις καταγγελίες του.

Επικαλούμενος μία σειρά λόγων καταλήγει ότι εξ αυτών  του  δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενικότητα τόσο της έρευνας, όσο και της  αμεροληψίας αφενός της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου που την παράγγειλε ,αφετέρου του κ. Δημήτρη Δασούλα που την  διενεργεί . Κι αυτό, εν όψει του γεγονότος όπως λέει «ότι καθένας από Εσάς αμέσως (η πρώτη) ή εμμέσως (ο δεύτερος)  προσδοκά  έννομο συμφέρον, από την εξέλιξη της σχετικής ποινικής έρευνας.».

Αν και ο κ. Αγγελής σημειώνει πως εφόσον εκλείψουν οι λόγοι που επικαλείται εκείνος θα προσέλθει να καταθέσει, πηγές του Αρείου Πάγου σημείωναν με νόημα ότι ούτε στο παρελθόν, στην έρευνα που είχε επίσης  προκαλέσει ο ίδιος για την υπόθεση Βγενόπουλου, είχε εμφανιστεί να καταθέσει.

Πηγές Αρείου Πάγου: «Πολλαπλώς απαράδεκτο το αίτημα εξαίρεσης. Δεν κατέθεσε ούτε το παράβολο…»

Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στο αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλλε μέσω της αναφοράς του ο κ. Αγγελής ζητώντας να απέχουν της έρευνας και ο κ. Δασούλας και η κ. Δημητρίου «για λόγους ευπρέπειας», σημειώνουν ότι αυτό είναι «πολλαπλώς απαράδεκτο».

  • Πρώτον, και βασικότερον, γιατί τέτοιο αίτημα μόνο ένας κατηγορούμενος μπορεί να καταθέσει, προϋπόθεση που δεν υφίσταται στην προκειμένη περίπτωση αφού ο κ. Αγγελής έχει κληθεί ως μάρτυρας.
  • Δεύτερον, λένε, αυτές οι αιτήσεις απαιτούν παράβολο που δεν έχει καταθέσει… Επιπλέον επισημαίνουν, οι εν λόγω αιτήσεις έπρεπε να κατατεθούν στον Άρειο Πάγο κι όχι στο Εφετείο, όπως έπραξε ο κ. Αγγελής.

Σε κάθε περίπτωση, το αίτημά του ήδη ανατέθηκε προς εξέταση σε αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο οποίος θα προτείνει σχετικά προς το Δικαστικό Συμβούλιο. Και πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση θα κατατεθεί λίαν συντόμως-ενδεχομένως και εντός της ημέρας-καθώς δεν μπορεί να «σέρνεται» ένα τέτοιο θέμα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ