Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Γιατί ο «φυσικός αυτουργός» κατακρεούργησε τον «ηθικό αυτουργό»;  

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Γιατί ο «φυσικός αυτουργός» κατακρεούργησε τον «ηθικό αυτουργό»;  

Σήμερα θα πήγαιναν στο δικαστήριο να δικαστούν για την άγρια δολοφονία ενός από τους κορυφαίους – σε επαγγελματική κατάρτιση, επάρκεια και ήθος- ποινικολόγου της χώρας. Μέχρι πρότινος ήταν στο ίδιο κελί στις φυλακές Γρεβενών.

Όταν έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού (σε διαφορετικό χρόνο καθώς ο ένας είχε προηγηθεί μερικές μέρες) βρέθηκαν στο ίδιο κελί. Προχθές, δυο μέρες πριν τη δίκη, ο ένας κατάσφαξε τον άλλο με πολλαπλές μαχαιριές στην περιοχή γύρω από το λαιμό.

Λέγεται πως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που προσπάθησαν – ματαίως- να αποτρέψουν το έγκλημα , έσπευσαν για ψυχολογική υποστήριξη εξαιτίας της αγριότητας που αντίκρισαν. Και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν είναι – προφανώς- τίποτα άβγαλτοι τύποι που δεν έχουν δε τέτοια πράγματα ή δεν έχουν … βρεθεί σε ίδιους χώρους με εγκληματίες.

Πως έγινε Το έγκλημα , σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγραφεί από τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας των φυλακών. Το συμβάν σημειώθηκε περίπου 12:45 οπότε και ο Αλβανός κρατούμενος οδηγήθηκε στο κελί της Ε΄ πτέρυγας των φυλακών, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Δέχθηκε την πρώτη επίθεση μέσα στο κελί και έτρεξε στο ισόγειο για να γλιτώσει. Μάλιστα οι δυο δράστες (μαζί με τον 30χρονο Αλβανό ήταν κι ένας έλληνας κρατούμενος) συνέχισαν να μαχαιρώνουν τον Άλμπερτ Μπάκο ακόμη και μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όταν το θύμα έτρεξε στο ισόγειο για βοήθεια. Έδωσαν μάχη για να πάρουν τον άνδρα από τα χέρια τους αλλά και να αφοπλίσουν τους δολοφόνους του. Το θύμα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο των φυλακών και έπειτα από λίγα λεπτά ξεψύχησε.

Τι είπε «Μου φερόταν σαν ήμουν υπηρέτης του. Με του που με είδε, μου είπε φτιάξε μου καφέ. Δεν άντεχα άλλο την συμπεριφορά του και τον σκότωσα». Αυτό φέρεται να ομολόγησε στους Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ο 30χρονος Αλβανός Μικέλα Κάστριοτ που κατηγορείται ως αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μαζί με έναν 25χρονο Έλληνα που κρατούνταν στο ίδιο κελί, εκείνος για ληστείες, ήρθαν σε συμπλοκή με τον επίσης Αλβανό Αλπέρ Μπάκο, έναν από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, σε κοινόχρηστο χώρο της Ε΄ Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού και τον κατακρεούργησαν με αυτοσχέδια μαχαίρια. Ο Έλληνας δεν αναφέρθηκε στα κίνητρα που είχε, ενώ οι Αρχές εικάζουν ότι τα βαθύτερα αίτια βρίσκονται σε αυτά που μπορεί να υποστήριζε ο Μπάκο στην δίκη για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου που είναι προγραμματισμένη για σήμερα και ήταν και ο λόγος που είχε μεταχθεί από τις Φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό.

Η δίκη για τη δολοφονία

Η άγρια δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου έγινε τον Οκτώβριο του 20178 μέσα στο γραφείο του στην Ασκληπιού. Ο Μικέλα Κάστριοτ (κατηγορούμενος σήμερα και για τη δολοφονία του Μπάκο) και ο Αλέξανδρος Μάτα κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί αυτουργοί κατηγορύνται οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι δύο τελευταίοι καταδικάστηκαν σε 22 και 23 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην Πεντέλη. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε 13 χρόνια χρόνια κάθειρξης ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο Άρης Φλώρος. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε κληθεί να καταθέσει στην ανάκριση, αφού σύμφωνα με τις απολογίες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος έγινε «στόχος» προκειμένου οι κακοποιοί να αποσπάσουν χρήματα από τον 40χρονο επιχειρηματία, ο οποίος ήταν πελάτης του.

Ο κατάθεση που άνοιξε το δρόμο

Η κατάθεση που «έδειξε» την υπόθεση εξαιτίας της οποίας έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν εκείνη του Μικέλα Κάστριοτ, του 30χρονου δηλαδή που προχθές έκοψε το νλημα της ζωής και του 36χρονου Μπάκο. Ηταν αυτός που είπε ότι δολοφόνησε τον ποινικολόγο έπειτα από εντολή των Μπάκο και Ντούλτσε.

«Πριν από 1-2 μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι το δικηγόρο του Φλώρου. Μάλιστα έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή, τα οποία μας τα έφερε μία άγνωστη κοπέλα, μια μέρα στο Μπουρνάζι. Ο δικηγόρος αυτός, απ’ ότι μου είχε πει ο Ολντι Ντουλτσε ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος. Από ό,τι έμαθα, ο Ολντι, είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του φάει 3-4.000 ευρώ, γιατί ήξερε ότι έχει πολλά χρήματα. Εγώ έκανα παρέα με ένα παιδί, που τον φωνάζω «μικρό». Του πρότεινα να κάνουμε μαζί τη δουλειά και να πάρουμε από 10.000 και αυτός δέχτηκε», περιέγραψε.

Το ραντεβού

Η «δουλειά» είχε κλείσει. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες ερεύνησαν την περιοχή γύρω από το γραφείο του ποινικολόγου και έκλεισαν ραντεβού επικαλούμενοι προσωπική τους υπόθεση.

«Χτυπήσαμε το κουδούνι, μας άνοιξαν και μπήκαμε. Εκεί βρήκαμε τον Ζαφειρόπουλο και άλλον έναν δικό του. Ο «μικρός» άρχισε να λέει ψέματα ότι ήρθαμε για μια υπόθεση ενός δικού μας, που τον έπιασαν για ληστείες. Λίγο μετά βγάλαμε τα όπλα, βάλαμε γάντια και ο «μικρός» είπε στο Ζαφειρόπουλο ότι ήρθαμε για τον πελάτη του, τον Φλώρο. Του ζητήσαμε τη διεύθυνση του Φλώρου, για να κάνουμε τον Φλώρο να φοβηθεί περισσότερο μόλις το μάθαινε. Του ζητήσαμε επίσης κάποια χαρτιά από τη δικογραφία κι εκείνος μας πήγε σε ένα γραφείο και μας έδειξε ό,τι ζητήσαμε» περιέγραψε στην απολογία του ο Μικέλα Κάστριοτ.

Στη συνέχεια αποκάλυψε τι συνέβη τα επόμενα λεπτά στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πώς τελικά τον σκότωσε, αντί να τον «εκφοβίσει», όπως του είχε ζητηθεί.

«Ο «μικρός» πήρε το συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου και τον πήγε σε ένα άλλο γραφείο. Κάποια στιγμή άκουσα τον «μικρό» να μου λέει να του ρίξω μια στο πόδι και μετά να λέει γρήγορα, γιατί κλειδώνει η πόρτα. Εγώ φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά. Όμως καθώς γύρναγα για να φύγω, σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα νομίζω στην κοιλιά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ